Dorpdehoeve.nl / nieuws / algemeen

Nieuws

Glasvezel in de buitengebieden van weststellingwerf

Geplaatst op 20 dec 2018 om 20:12 uur tags Algemeen , Bestuur Plaatselijk Belang door Hen le Duc

Beste Hoevenaren,

 

De afgelopen weken werden we in Weststellingwerf "verrast" met 2 aanbieders voor het aanleggen van een glasvezelverbinding, namelijk:

  • Glasvezel buitenaf

  • Glasvezel van Kabelnoord.

 

Wij zijn verrast, omdat we tot nu toe waren geïnformeerd over aanleg van glasvezel door aanbieder Kabelnoord. Plotseling was daar ook Glasvezel buitenaf.  De planning van de inventarisatie (vraagbundeling) kwam hiermee in een stroomversnelling.

 

De Vereniging Kleine Dorpen (VKD) is met de gemeente Weststellingwerf in overleg over deze ontwikkelingen. Er wordt door de VKD hard gewerkt aan het inventariseren van de mogelijkheden, die beide aanbieders met zich meebrengen. Bijvoorbeeld of bij beide aanbieders zowel de witte als de zogenaamde "grijze" gebieden worden meegenomen.

 

Volgende week hoopt de VKD meer informatie te hebben, om de Plaatselijk Belangen en bewoners van de dorpen te informeren. De gemeente en de VKD stemmen met elkaar af en trekken hierin zoveel mogelijk gezamenlijk op.

 

Ook plaatselijk Belang De Hoeve gaat zich- en laat zich informeren over de ontstane situatie. Zodra meer beken is laten we het aan u weten.

 

Namens Plaatselijk Belang De Hoevenaren
Hen Le Duc (secr.)

ADVERTENTIES

Lidmaat-schap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclussief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

Peter van Hes Hagenspesialist Hamersweg 30, 8476 ET, Ter Idzard Tel.: 06-10449861

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

De tenten van tienduizenden Syrische vluchtelingen in Libanon zijn door noodweer onbewoonbaar geworden. ‘Alles is nat, tenten zijn ondergelopen, mensen hebben geen droge kleren en het is ijskoud. De handjes van de kinderen zijn ijsklompjes.

kleuranalyse en make-up advies, persoonlijke analyse, workshops, personal shopping. Jokweg 17, 8394 VL De Hoeve, tel.: 0561 431693 - mob.: 06 16677628, bouknegt@gmail.com

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen