Dorpdehoeve.nl / nieuws / algemeen

Nieuws

Ontvang thuis zakje zaaizaad

Geplaatst op 08 apr 2020 om 20:04 uur tags Algemeen , Bestuur Plaatselijk Belang door Hen le Duc

Plaatselijk Belang en veel Hoevenaren denken na over hoe ze de eigen leefomgeving natuurvriendelijker kunnen inrichten. We zien dat de biodiversiteit terugloopt en willen graag een positieve draai aan geven (natuurlijk ook in het kader van de bestrijding van de eikenprocessierups). Daarover was o.a. onze groencommissie ook al eerder in gesprek met de gemeente.

Zaadmengsels voor particulieren
Plaatselijk Belang weet ook dat op het eigen erf snel resultaten kunnen worden gehaald. De actie Zaaien in Zuidoost van ELAN, de collectieve agrarische natuurvereniging in Zuidoost, kan helpen om ons op gang te helpen: Elan start deze maand met het aanbieden van (inheemse) zaadmengsels voor particulieren voor meer bloemen in de tuin (voor 5m2). Hiermee wordt de tuin aantrekkelijk voor kwetsbare insecten, zoals de wilde bij.

De zakjes zijn te bestellen via de website (zie hier onder) en te verkrijgen bij zes boerderijwinkels (o.a. Kaasboerderij de Stelp – Familie van der Gun. Wolvegasterweg 49 Oldeberkoop). Op de projectsite van Elan vind je meer  informatie.

Naar de site van Elan

ADVERTENTIES

Lidmaat-schap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclussief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

Peter van Hes Hagenspesialist Hamersweg 30, 8476 ET, Ter Idzard Tel.: 06-10449861

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

De tenten van tienduizenden Syrische vluchtelingen in Libanon zijn door noodweer onbewoonbaar geworden. ‘Alles is nat, tenten zijn ondergelopen, mensen hebben geen droge kleren en het is ijskoud. De handjes van de kinderen zijn ijsklompjes.

kleuranalyse en make-up advies, persoonlijke analyse, workshops, personal shopping. Jokweg 17, 8394 VL De Hoeve, tel.: 0561 431693 - mob.: 06 16677628, bouknegt@gmail.com

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen