Dorpdehoeve.nl / nieuws / chd2018

Nieuws

Het “Vrijheidsbeeld” - bleh bleh

Geplaatst op 20 jul 2016 om 10:10 uur tags CHD2018 , Jawis door Admin

Maandag 18 juli heeft het "vrijheidsbeeld", de door de schoolkinderen beschilderde schapen, haar definitieve plaats gekregen. Het is te zien op het dijkje nabij de kruising Kontermansweg - Vinkegavaartweg. In de kolom links zijn de foto's te bekijken. 

 

De Hoeve – De wethouders Frans Kloosterman en Cor Trompetter onthulden zaterdagmiddag in Cultureel Hoofddorp 2018 De Hoeve het 'Vrijheidsbeeld’. 

De leerlingen van OBS De Klaeter, die een groot aandeel hebben gehad in de totstandkoming van het kunstwerk werden hier ook bij betrokken. De onthulling werd omgeven door allerlei activiteiten voor jong en oud, met als thema schapen.

Zo werd de gehele productielijn “van schaap tot bolletje wol” in beeld gebracht, waren er demonstraties schapendrijven, mochten kinderen een heuse “fantasieboom” timmeren, waarbij wol ook weer een hoofdrol speelt en was er een interactieve (met gsm) speurtocht door het dorp. 

De Hoeve is een erg actief dorp, met een groot “mienskipsgevoel”, maar ook vooruitstrevend en gericht op de toekomst.

Cultureel Hoofddorp De Hoeve heeft een tweetal doelstellingen:

1. De Hoeve “op de kaart zetten”. Met andere woorden: het dorp onder de aandacht brengen en mensen laten zien dat het prima wonen, werken en leven is in De Hoeve en in de Stellingwerven. Dit om te voorkomen dat we op termijn een zogenaamde krimpregio worden, met als gevolg vergrijzing, sluiting van de school, opheffen van verenigingen en dergelijke..

2. De Hoeve wil, op haar eigen, unieke en kleinschalige manier, uitdrukking geven aan haar betrokkenheid en verbondenheid met “de rest van” Fryslân en de wereld om haar heen.  De vluchtelingenproblematiek, een afnemende tolerantie wat betreft “anders zijn” in de breedste zin van het woord, het zijn zaken die ons allemaal aangaan. Cultureel Hoofddorp De Hoeve wil hier op ludieke wijze aandacht voor vragen.

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen