Dorpdehoeve.nl / nieuws / cultuur

Nieuws

Opening cultureel jaar de hoeve met vuur, confetti en operazang

Geplaatst op 27 jan 2018 om 15:01 uur tags Cultuur , Jawis door Hen le Duc

Opening Cultureel Hoofddorp 2018

 

Al vanuit de verte zag het publiek, dat in grote getale was toegestroomd, de vreugdevuren al tegen de donkere hemel gloeien. Terwijl iedereen zijn of haar plekje koos op het kunstzinnige bouw-terrein speelde de band “FF Blazen” uit Noordwolde vrolijke muziek.

 

De opening begon met een sprankelende en explosieve introductie op een groot beeldscherm. Hierin werden de aanwezigen in verschillende talen door Hoevenaren toegesproken en uitgenodigd om in 2018 te komen genieten van de culturele activiteiten die dit jaar in De Hoeve georganiseerd gaan worden. Ook wethouder Frans Kloosterman had een rol in deze wervende productie

 

Toen verrees, vanachter de vlammen van het vreugdevuur, operazangeres Eva Kroon die – ondersteund door pianist Mark van Nispen – sfeervol verlicht een prachtige performance gaf van de Triumph mars uit Verdi’s opera Aïda.

 

Kunstenares Willy van Assen, die eerder leiding had gegeven aan de bouw- en feestelijke opening van het bouwterrein, gaf in haar speech dit bouwterrein weer terug aan de inwoners van het dorp.

Het kunstwerk had haar taak gedaan, namelijk aandacht vragen voor de wens van de Hoevenaren om woningen in hun dorp te krijgen die huisvesting zou kunnen bieden aan zowel ouder wordende Hoevenaren als startende jongvolwassenen.

 

Daarna was het de taak van Burgemeester André van de Nadort om het startsein te geven voor een enorme confetti explosie die werd verzorgd door de schooljeugd van De Hoeve.

 

Als deze flitsende en sfeervolle start een indruk moet geven van wat we dit jaar allemaal in ons culturele Hoofddorp gaan beleven, dan staat ons nog héél wat te wachten.


Een (niet zo best) youtube-filmpje van ondermeer het optreden van ondermeer Eva Kroon is te zien op https://youtu.be/JiN1avrj4ow
Foto's van Geert Hoogeveen, Frans Kloosterman, Rens Hooyenga en een video'tje van Eddy Lania

Foto's

AGENDA

  • 29 okt Klaverjassen
  • 19 nov Klaverjassen
  • 10 dec Klaverjassen
  • 17 dec Kerstkaarten

ADVERTENTIES

Lidmaat-schap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclussief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Nieuws Archief