Dorpdehoeve.nl / nieuws / de hoeve bruist van de activiteiten

Nieuws

De hoeve bruist van de activiteiten

Geplaatst op 07 jul 2018 om 17:07 uur tags CHD2018 , Jawis door Hen le Duc

De Hoeve - Voor wat betreft culturele hoogstandjes staat De Hoeve als dorp misschien niet boven aan de ranglijst, maar er kan maar één dorp zijn in Friesland met de status “Cultureel Hoofddorp 2018” en dat is De Hoeve. 

 

Het project Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden staat dit jaar in heel Fryslân bol van de culturele activiteiten. Ook Cultureel Hoofddorp De Hoeve deed zaterdagmiddag opnieuw van zich spreken. Na de opening door wethouder Roelof Theun Hoen ging de “Hits & Bits' los, een middagje zon, muziek, zang en theater, wat verdeeld was over zes verschillende podia in het dorp.

 

Er was daan ook veel te beleven op en rond het festivalterrein aan de Kontermansweg. Zo konden de ruim 750 bezoekers genieten van koren als Disisit, Sipelsjeu, Vocalinde, Gemengd koor Boyl, Ute /Jeugd, Stellingwerf Koor, Popkoor Prestige Leeuwarden, Frjemd Folk en uiteraard Het Koor Van De Hoeve. Verder o.a. optredens van de Klebienders, de Acrobatriders en zeer verrassend straat en locatietheater.

 

Tekst en (gemerkte) foto's Lenus van der Broek
Foto's van: Eddy Lania, Thea Le Duc, Izie Hoogeveen en Sjoukje Wouda

 

Alles weer eens herbeleven? Neem even de tijd het zijn ruim 130 foto's

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaat-schap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclussief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

De tenten van tienduizenden Syrische vluchtelingen in Libanon zijn door noodweer onbewoonbaar geworden. ‘Alles is nat, tenten zijn ondergelopen, mensen hebben geen droge kleren en het is ijskoud. De handjes van de kinderen zijn ijsklompjes.

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen