Dorpdehoeve.nl / nieuws / mooie voorstelling gespeeld door toneelgroep de hoeve

Nieuws

Mooie voorstelling gespeeld door toneelgroep de hoeve

Geplaatst op 20 jan 2019 om 00:01 uur tags Cultuur , Toneel door Hen le Duc

De Hoeve - De afgelopen maanden hebben veel Hoevenaren veel gestudeerd om hun rol in een nieuw blijspel goed over het voetlicht te krijgen. Daarnaast hebben ze, onder leiding van Thea Le Duc, veel maandagen gerepeteerd. Al die inspanningen moesten leiden tot een leuk toneelstuk waarvoor ze alle Hoevenaren, familieleden, vrienden en kennissen van harte uitnodigen. En dat is op vrijdag- en zaterdagavond in het dorpshuis ‘t Hokkien meer dan gelukt.

 

Op de twee avonden samen waren er méér dan 180 toeschouwers.


Het stuk ‘n Opa um in te liesten’ is een blijspel in 3 bedrijven. Het is geschreven door Bernd Gombold en vertaald door Ben ten Velde.

“ ’t Leven van Jan Stokvis (opa) is gien lollegien. Hij is ien van de bewoners van ’t bejaordentehuus De Zonnestraal. Volgens Jan kunt ze dat beter De Donderbui nuumen. De directrice Amalia is t’r inkeld maor op uut zo vule meuglik geld te verdienen.”

 

Op de planken stonden weer veel oude bekenden zoals : Frank Olijslager, Sjoukje Wouda, Jannie de Vries, Hille van der Draai, Jeen Nauta, Angela d‘ Hollosy, Lieda Koopmans, Leo Zijlstra, Ankie Ellen en natuurlijk Gerrit Bosma. De debutante dit jaar is Susan Zeeman.

 

Letterlijk achter de schermen ook veel bekende namen: Rosa Logtenberg souffleert en Thea Le Duc heeft de regie weer voor haar rekening genomen. Een viertal mensen zorgden deze keer voor de grime, dat zijn Jolanda Hofstra, Jantina Venema, Annigje van den Berg en Maaike Otten.

 

Geert Hoogeveen zorgde voor het licht en geluid en Sasja Diever en Rianne Verkuil hadden er weer voor gezorgd dat er voldoende leuke prijsjes waren voor de verloting


Video op YouTube

Wil je wat scenes van het stuk zien? Ga dan naar deze link

(Foto: Lenus van der Broek)

Foto's

AGENDA

  • 19 okt Oud papier aan de weg
  • 25 okt Stamtaofel Bingo
  • 09 nov Back-tot-the-seventies-and-eighties
  • 29 nov Stamtaofel Kim & Mark Manchesters reis
  • 07 dec Oud papier aan de weg
  • 11 dec Trekking Grote Clubactie

ADVERTENTIES

Lidmaat-schap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclussief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

Peter van Hes Hagenspesialist Hamersweg 30, 8476 ET, Ter Idzard Tel.: 06-10449861

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

De tenten van tienduizenden Syrische vluchtelingen in Libanon zijn door noodweer onbewoonbaar geworden. ‘Alles is nat, tenten zijn ondergelopen, mensen hebben geen droge kleren en het is ijskoud. De handjes van de kinderen zijn ijsklompjes.

kleuranalyse en make-up advies, persoonlijke analyse, workshops, personal shopping. Jokweg 17, 8394 VL De Hoeve, tel.: 0561 431693 - mob.: 06 16677628, bouknegt@gmail.com

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Agenda

  • 19 okt Oud papier aan de weg
  • 25 okt Stamtaofel Bingo

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen