Dorpdehoeve.nl / nieuws / speeltuin het apenhuis

Nieuws

Speeltuin het apenhuis

Geplaatst op 19 dec 2021 om 21:12 uur tags Activiteiten , Het Apenhuis door Hen le Duc

Begin dit jaar hebben wij als Plaatselijk Belang een gemeentelijk inspectierapport van onze speeltuin op het sportveld ontvangen. De speeltuincommissie is goed bezig als we het rapport zo lezen. Er was best wel wat achterstallig onderhoud. Er wordt hard gewerkt door de speeltuincommissie en vrijwilligers om alles weer op orde te krijgen. Hieronder staan een aantal punten waar aan gewerkt wordt:


Vervangen speeltoestellen

Vervolgens ligt het in de planning van de commissie om een aantal speeltoestellen te verwijderen die veel onderhoud vragen en soms onveilig zijn als er iets kapot gaat. Bijvoorbeeld is de een van de staanders van de kabelbaan al eens vervangen omdat de houtenbalk verrot was. Wij proberen sponsoren te vinden om een nieuwe kabelbaan te kunnen kopen. Het stalen klimtoestel heeft zijn beste tijd ook gehad en gaan we verwijderen en opzoek naar een ander speeltoestel. Het grote speeltoestel is bijna geheel gemaakt van hout. Het is al een aantal keer voorgekomen dat er hout kapot gegaan is. Dit gebeurt nu steeds vaker. De kosten om het speeltoestel iedere keer te onderhouden is best hoog. Dit speeltoestel zal ook op den duur vervangen worden.

(zie ook het artikel van mei 2020 op  https://bit.ly/3GWqStz)

Voetbaldoelen

Een van de te ondernemen acties is het verankeren van de voetbaldoelen. De voetbaldoelen die nu nog te verplaatsen zijn, moeten volgens de geldende veiligheidsregels aan de grond verankerd worden. Een van de doelen moet ook gerepareerd worden. Er wordt nu onderzocht of dit kan. Indien dit geen optie is, dan zal er gekeken worden naar andere doelen. Op dit moment wordt overlegd wat daarvoor de beste plaats is om de doelen te plaatsen.

Onderhoud terrein speeltuin

Fijn om te melden is dat de speeltuincommissie versterking heeft gekregen. Dit is in de persoon van Siebe van Buuren. (Kontermansweg 46). Siebe heeft aangeboden met regelmaat het gras van de speeltuin te willen maaien. Ook zal hij af en toe met de bosmaaier rond gaan om alles er pico bello uit te laten zien.

Het ligt in het voornemen van de commissie om ook het witte zand, val-breekzand, vaker per jaar los te woelen. Dit komt een eventuele val van een van de kinderen ten goede. Een bijkomend voordeel is dat de speeltuin er dan ook gelijk weer super uitnodigend bijstaat.

Heb je vragen of tips ? mail naar speeltuinvereniginghetapenhuis@gmail.com

Foto's

AGENDA

  • 20 jan test
  • 28 jan nog een test

ADVERTENTIES

Lidmaat-schap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclussief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Agenda

  • 20 jan test
  • 28 jan nog een test

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen