Dorp de Hoeve.nl
Welkom op www.dorpdehoeve.nl | De site met nieuws en actualiteiten uit De Hoeve
Bootcamp De Hoeve
Het Koor Van De Hoeve
OBS de Klaeter
Kerkje van De Hoeve
De Hoeve
KC De Hoeve
Ouderensoos De Hoeve
De Hoeve
Klaeterlaene
Bootcamp De Hoeve
kabouters

Sport & Spel

Bestuur KC De Hoeve

Voorzitter en PR-functionaris:

Linda Demmink, Klaeterlaene 9, 8394 VT De Hoeve

tel.: 06 29 31 90 49

email: lindademmink@yahoo.com

 

Secretaris, contactpersoon jeugdcommissie, kaderzaken:

Marleen Maatman, P.J. Gorteweg 3, Oldeholtpade

Tel.: (06) 46 17 08 95
email:marleenmaatman92@gmail.com

 

Penningmeester:

Ruben de Boer, Jokweg 68, 8394 VN De Hoeve.

tel. 0561 433102
email: ruben_de_boer@hotmail.com

 

Wedstrijd secretaris Senioren,

Contactpersoon Materialen- en Terrein commissie:

Wim Logtenberg, Vinkegavaartweg 4a, 8394 TC De Hoeve

tel.: 0561 432888

email: wimlogtenberg@hotmail.com

 

Bestuurslid algemene zaken, representatie en kleding:

Jannie de Vries, Jokweg 30, 8394 VM De Hoeve,

tel.: 0561 431782

 

Bestuurslid algemene zaken:

Ronald Wessels: Hoeveweg 10,

Tel.: (06) 42 74 54 20,

 

Bestuurslid Horeca, materialen-, terrein- en sponsorcommissie:

Joan Horbeek, Jokweg 20, 8394 VL De Hoeve,

tel.: 0561 433344

 

Wedstrijd secretaris Pupillen t/m Junioren

 

Klik HIER
Korfbal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom op de fiets!

Leden van KC De Hoeve die buiten De Hoeve wonen kunnen voor slechts €10,- per jaar De Ooster Wester ontvangen.

Als je dat wil, meldt dit dan aan
Wim Logtenberg
wimlogtenberg@hotmail.com

Download HIER de KC-info 25-04-2016 no.38.pdf

download

Volgende stap in samenwerking jeugd bij buurtclubs

Geplaatst op 2016-04-11 door de jeugdcommissie jeugdcommissie@kcdehoeve.nl

De besturen en jeugdcommissies van de verenigingen De Hoeve, Forward en Leonidas kijken met voldoening terug op de min of meer experimentele samenwerking het afgelopen jaar. Het samenvoegen van teams is succesvol verlopen.

 

samenwerking Clubs

Het is nu het moment om naar het nieuwe seizoen te kijken, aangezien half mei alweer de team opgaves bij de bond binnen moet zijn. Afgelopen vrijdag hebben vertegenwoordigers van de drie verenigingen in Steggerda met elkaar om tafel gezeten, nadat eerder al in jeugdcommissies over het nieuwe seizoen is gesproken. Besloten is dat het komend seizoen vanaf de D-jeugd alle spelers binnen iedere leeftijdscategorie kunnen worden samengevoegd. We gaan dus bij de D’s, C’s, B’s en A’s selecteren op niveau om zo sterk mogelijke teams te vormen en om alle jeugdspelers ook de kans te bieden op het eigen niveau sport te blijven beoefenen. Ook bij E’s en F-jes moeten alle leden een plek krijgen, dus ook daar indien nodig samenwerking. Daardoor wordt ook voorkomen dat bij de ene vereniging teveel spelers bij een team zijn bij een andere vereniging niet eens een team kan worden gevormd. Nu kunnen alle kinderen dus in een mooi volledig team blijven korfballen, waardoor ook leden niet voor onze sport verloren gaan.

 

Na de eerste voorlopige samenstelling van de teams moet nog worden bepaald wie op welk veld speelt/traint/trainers/coaches /shirts etc. De verwachting is dat we opgeteld een vergelijkbaar aantal jeugdteams zullen hebben als in dit seizoen. Dat zou anders zeker niet het geval zijn. Er is verder afgesproken dat ook het technisch jeugdbeleid van de drie verenigingen op elkaar afgestemd moet worden. Dat betekent dat trainers van alle drie verenigingen werken vanuit een gezamenlijke samenhangende visie. Het voornemen is om in ieder geval het komend seizoen tussen jeugdcommissies en trainers een commissie te vormen met vertegenwoordigers van alle drie verenigingen, die verantwoordelijk wordt voor de bewaking van de samenwerking en het samenhangende beleid.

 

We vinden het verder belangrijk dat jeugdspelers en trainers elkaar alvast een keer voor de zomer ontmoeten in een leuke ontspannen sfeer. Daarom nodigen we jeugdspelers vanaf de D’s van alle drie verenigingen uit voor gezamenlijke trainingen op zondag 1 mei vanaf 13.00 uur op het veld van Leonidas. Dan gaan we er met elkaar een leuke middag van maken. De precieze tijdsindeling hangt af van de deelname. Het is wel in de vakantie. We vragen daarom een ieder die op 1 mei niet kan, dat uiterlijk donderdag aanstaande te melden bij de jeugdcommissie via jeugdcommissie@kcdehoeve.nl.

 

Terug naar quickmenu


Interview met afscheid nemende Marit Bosma

Door: Nathan Sprey
Foto: Willem Kracht,

De Friese korfballers van De Hoeve zijn altijd recht voor hun raap. Als er wordt verloren ligt dat zelden tot nooit aan de scheidsrechter, maar heeft de tegenstander gewoon verdiend gewonnen.

 

Ook tegen HKV/Ons Eibernest zat er niet meer in dan 24-16 nederlaag: “We kwamen gewoon kwaliteit te kort”, is Marit Bosma realistisch.

 

“Misschien zijn we dan toch een beetje die nuchtere Friezen”, lacht Bosma (27). “Al zijn we niet echt heel erg Fries hier, in Weststellingwerf. Maar ik draai er sowieso nooit omheen. We kunnen gewoon altijd eerlijk en realistisch zijn. HKV/Ons Eibernest, Wageningen en DOS’46 zijn gewoon een maatje te groot voor ons. Dat is helemaal geen schande.”

 

Nederlands team
Dat is misschien wel wat Bosma, die aan het einde van het seizoen stopt als korfbalster, kenmerkt. Geen poeha, maar gewoon korfballen voor het plezier. Dat is ook wat Bosma doet, anders had ze wellicht de absolute top ook gehaald. Ze speelde in het Nederlands team onder 16 én 19 jaar en was door haar vele treffers misschien één van de meest begeerde speelsters op de Friese velden. “Maar ik korfbal altijd voor mijn plezier, uit hobby. Ik had nooit de ambitie om het allerhoogste te bereiken. Daarom ben ik gestopt bij het Nederlands team en heb ik nooit getwijfeld of ik bij De Hoeve zou vertrekken.”

 

Bij haar club De Hoeve ging het wél heel voortvarend. Van de derde klasse stoomde Bosma met haar ploeg op naar de Hoofdklasse. “En dat met een vereniging van nog geen honderd leden. De spelers die nu in de selectie staan, hebben dat grotendeels meegemaakt. We hebben een aantal heel sterke lichtingen gehad, maar wel voornamelijk met spelers uit eigen dorp. Op die manier werd kampioenschap na kampioenschap gevierd. Dat was toch wel geweldig.”

 

Strafworpen
Ze koestert dan ook vele mooie herinneringen aan de afgelopen tweeëntwintig jaar bij De Hoeve. Als hoogtepunt noemt ze de beslissingswedstrijd tegen Exakwa (2008). “Het werd gelijk en na verlenging was het óók gelijk. In de strafworpenserie stond ik als allerlaatste op papier, omdat strafworpen nemen absoluut niet mijn ding is. Maar ik scoorde zowaar en dus wonnen we.”

De buitenkansjes van tweeënhalve meter spelen dit seizoen sowieso een opvallende rol bij De Hoeve, want er wordt regelmatig gemist door de Friezen. Afgelopen weekeinde tegen HKV/Ons Eibernest werden nog twee strafworpen niet benut. “Die gaan inderdaad wisselend dit seizoen. Maar ik ben blij dat zij de stippen nemen en dat het overgrote deel er wél gewoon in gaat. Ik doe het ze namelijk niet na.” Opvallend voor een dame die dodelijk is bij vrije ballen.

Ondanks alle mooie herinneringen houdt het korfbalavontuur na dit seizoen op. Bosma: “Het is vooral de verplichting om twee keer per week te trainen, in combinatie met ieder weekend weg zijn die ervoor zorgt dat ik stop. Het lijkt mij wel eens lekker om niet élk weekend de verplichting te hebben om te korfballen. Maar ik ga het wel enorm missen hoor, vooral de gezelligheid en warme contacten bij De Hoeve.”

 

Cruciaal
Bosma wil heel graag afsluiten bij haar club met handhaving in de Hoofdklasse. Maar eenvoudig wordt dat karwei niet. Om die missie te volbrengen kan het duel met SKF van komend weekend cruciaal zijn: “Maar zelfs als we winnen van SKF én Oost-Arnhem, zijn we nog niet per se veilig. Twee jaar geleden wonnen we in de Hoofdklasse ook van de concurrentie, maar verloor LDODK/AH Gorredijk op de slotdag opeens van onze concurrent AW.DTV waardoor we alsnog degradeerden”, vertelt ze, toch altijd nog met pijn in het hart. “Daarvoor wil ik nu graag revanche nemen en met De Hoeve in de Hoofdklasse blijven.”


Terug naar quickmenu


Bootcamp - New Years Run

Uitslagen:

10 km:

Dames: Amber de Winter 57 min 10 sec. Noordwolde

Heren: Willem Kreulen 38 min. 42 sec. Noordwolde

5 km

Dames: Desiree Lezwijn 25 min. 25 sec. Gorredijk

Heren: Jan Roeles 18 min 58 sec. Beilen

 

Foto's Lenus van der Broek en Eddy Lania

De Hoeve – Op een druilige zondagmiddag ging vanaf het dorpshuis ‘t Hokkien in De Hoeve de New Years Run van start.

 

Er hadden zicht ruim zestig deelnemers aangemeld. Er was in de Hoeve een route van vijf en tien kilometer uitgezet. Er was veel belangstelling voor deze run en de deelnemers kwamen uit de brede regio.

 

Na afloop konden de deelnemers snert en chocolademelk nuttigen, wat door het koude weer goed in de smaak viel.


Klik op de afbeelding links voor meer foto's

 

>

Bootcamp De Hoeve - faster. stronger. better

Bootcamp 2015

Let op!

De Bootcamp trainingen worden in het vervolg weer gegeven op de maandag avond!

 

We gaan weer in één groep trainen van 20.00 uur tot 21.00 uur en starten daar volgende week maandag, 17 augustus mee.

 

Graag zien we jullie dan!

Terug naar quickmenu


 

Kaartclub De Hoeve

De laatste kaartavond van het seizoen 2015-2016 zit er op.
De eindstand over het gehele seizoen, het aantal punten over 8 competitieavonden worden dan gebruikt:

1. Jan Scheltinga met 40.775 punten
2. Louw Mulder met 39.964 punten
3. Jan Mulder met 39.923 punten
4. Jan Stuurman met 39.438 punten
5. Joop Capelle met 39.426 punten

Wij hebben weer een mooi kaartseizoen gehad, wij hopen jullie in september
allemaal weer te mogen verwelkomen.

Groetnis, Frank en Harm.

 

Contactpersoon:

Frank Olijslager, Jokweg 77, 8394 VN De Hoeve

tel.: 0561 432694

Contactpersoon:

Harm ten Grotenhuis

Kom op de fiets!

Terug naar quickmenu


Kinderen van IJsclubleden gingen naar Thialf

 

Zaterdag 19 maart verzorgde IJsclub De Hoeve weer een reisje naar Thialf in Heerenveen. Kinderen in de basisschoolleeftijd van de leden van de IJsclub mochten gratis mee.

 

IJsclub Hoeve

De IJsclub zorgt voor de ijsbaan achter het dorpshuis. Als er ijs ligt worden op de ijsbaan wedstrijden voor groot en klein georganiseerd. Bij een echte winter organiseren we een toertocht op De Linde.

 

Ligt er een winter geen ijs dan gaan we, net als 19-03-2016, met de kinderen schaatsen in Thialf.

 

Ook organiseren we 's winters schaatslessen in Thialf.

 

 

 

 

Klik op de foto links van de tekst om alle foto's te zien

 

Voorzitter en contactpersoon - Johan Hoekstra

Tel.: 0561 31535

email: - gj3hoekstra@zonnet.nl

 

Penningmeester - Henri Stuurman

 

Secretaris - Henri Stuurman ( tijdelijk )

Tel.: - 0561 432183

email: - henristuurman@kpnplanet.nl

 

Bestuurslid - Rico Zwambag

Bestuurslid - Adrie Spruyt

Bestuurslid - Klaas Elzinga

Bestuurslid - Izie Hoogeveen

Terug naar quickmenu


Drie mooie nieuwe speeltoestellen van speeltuinvereniging "Het Apenhuis"

   
 
Foto's van de toestellen volgen binnenkort

Er staan drie prachtige nieuwe speeltoestellen op het sportveld/speeltuin.

 

Ze zijn aangeschaft van de €10.000,- die de vereniging kreeg van het bestuur van Stichting ‘t Anlopien.

 

Het plaatsen van de toestellen heeft de speeltuincommissie gedaan in samenwerking met bouwbedrijf R.M. Slager-zonen. Mark Slager, zijn broer Ruud en Johan Hoekstra zijn er druk mee bezig geweest en het resultaat mag er dan ook zijn!

 

LET OP!

In verband met het uitharden van het beton rond de toestellen mogen de speeltoestellen pas nà woensdag 20 april gebruikt worden.

(Foto: Lenus van der Broek).

Terug naar quickmenu


Speeltuin Vereniging "Het Apenhuis"


De informatie over de Speeltuinvereniging is bijgewerkt op 12 februari 2012


Locatie; Kontermansweg 28 (korfbalveld)

Kijk hier op het kaartje van De Hoeve


Voorzitter / Penningmeester:

M. Slager, Hoeveweg 8, 8394 VR De Hoeve

Tel.: 0561 430140

 

Secretaris:

J. Hoekstra, Jokweg 56, 8394 VN De Hoeve

Tel: 0561 431535

Terug naar quickmenu


Commissie Volksspelen / Dorpsfeest De Hoeve

De data van het dorpsfeest is bekend!

 

Het dorpsfeest zal vanaf donderdag 9 juni tot zondag 12 juni 2016 plaats vinden. Houdt onze Facebook pagina in de gaten voor updates https://www.facebook.com/dorpsfeestdehoeve/

Dit jaar zal wederom op de vrijdagavond het vertrouwde “De Hoeve's Got Talent" plaats vinden!

 

Echter, dit keer zal JAWIS een grote rol spelen in het neerzetten van een mooie show. Welk talent gaat schitteren op het podium? De ambitie van JAWIS en de Commissie Volksspelen is om een avondvullend programma neer te zetten en daarvoor gaan we de commissies, verenigingen en schoolklassen in De Hoeve benaderen om een act te doen.

 

OPROEP
Voor iedereen die wel eens gedacht/gezegd heef...t 'volgend jaar doe ik ook mee': dit is HET moment om je op te geven en te gaan oefenen!

Het is officieel! 'n Keer wat anders is geboekt voor de zaterdag avond!

 

Voorzitter:

Henk Jan Bakker, Vinkegavaartweg 10, 8394 TC De Hoeve

tel.: 0561 432300

email:bakkerhenkie@hotmail.com

 

Penningmeester:
Nelly Brugman, Klaeterlaene 14, 8394 VT De Hoeve

tel.: 0561 431629

email: hn.brugman@hetnet.nl

 

Contactpersonen:
Anniek de Boer

email:anniek_de_boer@hotmail.com

 

Michèle Beekman
Mob.: 06 45 20 02 30

email: michelevdlei@hotmail.com

 

Leden:

Geert Hoogeveen,

Mob.: 06 20 88 78 08

email: geert_hoogeveen@hotmail.com

 

Rene Wapstra,

email: renewapstra87@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar quickmenuBiljart Club De Hoeve

De informatie over Biljartclub De Hoeve is bijgewerkt op 4 maart 2016

 

Biljarten seizoen 2015-2016

Iedere woensdagavond biljarten. Het seizoen zal duren tot eind maart 2016.

Mocht je interesse hebben om te komen biljarten, kom gerust langs op de woensdagavond in ons nieuwe dorpshuis. We beginnen om 20.00 uur. Voor meer informatie kun je mij altijd bellen, tel. 432828, of 06-50808059.


Eeltje Demmink

 

Contactpersoon:

Eeltje Demmink, Jokweg 64, 8394 VN De Hoeve

tel.:0561 432828 of 06-50808059

Biljarters op  de fiets

Terug naar quickmenu


 

Advertenties

Hoofddorp


Bosmeer Bungalowpark
Het Bosmeer
Elsweg 5
8391 KB Noordwolde
0561 433672
Website

AnY Computers Noordwolde, voor al uw computerproblemen 

AnY Computers

Dr. Mulderstraat 3

8391 HR

Noordwolde

T.: 0561851569

M.:0651657958

 

Email

Website

Webshop


samenwerking

Loon- aannemersbedrijf

De Samenwerking BV

 

Elsloo / Steggerda

Oldeberkoop

 

 

GWW-werken

Containerverhuur

Agrarisch loonwerk

Verhuur grondverzetmachines

website

E-mail

Tel.: 0561 421641


Reiki Annie Demmink Jokweg 64 De Hoeve
Tel.:0561 432828
Email

HelderHoogeveen

Email

Website


Dedden Kanovaren Kanovaren op de Linde
Vinkegavaartweg 7
8474 EB Oldeholtpade
Tel: 0561 688296

Hoekstra Timmerbedrijf Hoekstra Timmerbedrijf
Hoofdweg 114
8474 CJ Oldeholtpade
Tel.: 0561 689368
Mob.: 06 53410936

Hoekstra Installatie R. Hoekstra
Installatiebedrijf
W. Berrystraat 22
Oldeholtpade
Mob.: 06 13525269

Fietsplus Fietsplus Noordwolde
Hoofdstr. Oost 50
8391 AW Noordwolde
0561 432796
Email
Website

Autoservice West Autoservice West
Hoofdstr. West 69
8391 AM Noordwolde
tel.: 0561 431644
Mob.: 06 83218112

Maatschap Fysiotherapie

Centrum voor Fysio- en manuele therapie
v.d. Sandeplein 5
8471 RX Wolvega
0561 613349

Website

Email


Adverteren

Een kwart advertentie in de Ooster Wester en een advertentie op deze site voot slechts €28,50 per jaar.

Neem HIER contact op.


Veel mogelijkheden!

Wordt lid

Ben je het altijd eens met je pa of ma?...

 

Dan hoef je géén lid te worden van Plaatselijk Belang.

Wil je zèlf je stem laten horen? Wordt dan ook zèlf lid van Plaatselijk Belang.

Het kost je slechts €11.00 per jaar. Wanneer je lid wil zij èn de Ooster Wester wil ontvangen kost dat slechts €17.50 per jaar.

 

Klik HIER voor invullen lidmaatschap-formulier.

 

Leden van KC De Hoeve die buiten De Hoeve wonen kunnen voor slechts €10,- per jaar De Ooster Wester ontvangen.

 

Als je dat wil, meldt dit dan aan
Wim Logtenberg wimlogtenberg@hotmail.com

 

 

Kom op de fiets

Verder is fietsen goed voor je conditie, je welbevinden, je portemonnee.

Fietsen is duurzaam, voorkomt stress,

geluidsoverlast en werkt ontspannend, zeker in zo'n prachtige omgeving als
De Hoeve. Kom dus naar school of naar

't Hokkien op de fiets!