Dorpdehoeve.nl / nieuws / 43ste rommelmarkt een groot succes record opbrengst meer dan 5000 euro

Nieuws

43ste rommelmarkt een groot succes, record opbrengst meer dan 5000 euro!

Geplaatst op 10 feb 2018 om 15:02 uur tags School , K.C. De Hoeve door Hen le Duc

Dit jaar was wederom een uitdaging: omdat de schuur van Familie Olyslager pas op de zaterdag beschikbaar zou zijn, is de gehele rommelmarkt dit jaar op 1 dag gehouden in plaats van verspreid over twee dagen (Vorige jaren ging het normaliter zo: Vrijdag opbouw stellingen en goederen uitstallen, zaterdag middag verkoop en opruimen). Dus dit jaar alles met strakke planning op 1 dag: opbouw op zaterdag ochtend van acht tot tien uur. Daarna de goederen binnen brengen, sorteren en uitstallen tot twaalf uur. Na de gezamenlijke lunch waren we klaar voor het openen van de deuren om stipt 1 uur. Stoppen met de verkoop om drie uur en om kwart voor vijf was de schuur leeg en schoon, alsof er niets was gebeurd.


De weergoden waren ons zeer goed gezind vandaag zaterdag 10 februari: prachtig koud winterweer, lichte vorst, beetje zon, geen wind, heerlijke dag! Van heinde en verre kwamen de belangstellenden aanzetten. Uiteindelijk bleken er 514 betalende bezoekers te zijn geweest! (zie alle albumfoto's onder dit artikel)

 

Parkeren verliep goed op het land van Riek en al ruim voor 1 uur 's middags stonden tientallen mensen in spanning voor de nog gesloten deur van de tot rommelmarkt omgetoverde kippenschuur van de familie Olyslager.

 

Om precies 1 uur werden de deuren ge-opend en stormden de mensen de schuur in, om maar vooral de eerste te zijn die de hand kon leggen op de fraai uitgestalde waar. De prijzen werden in het begin goed vastgehouden en de geldblikjes van de verkopers werden al voller en voller met vooral muntgeld.

 

De kinderen vermaakten zich ondertussen prima op het Univé springkussen, zodat de ouders rustig konden zoeken of er iets van hun gading bij was. Het was een gezellige boel, met muziek van Nice Party, Koos Bakker dank daarvoor! Om half twee werd begonnen met de verkoop bij opbod. Alice Booy was dit jaar wederom op de kar geklommen om als volleerd veilingmeester de mooiste artikelen onder de hamer te nemen. Dit ging echt geweldig! Met een record opbrengst als gevolg van bijna 1000 euro!


De 43ste rommelmarkt was weer zeer geslaagd, dankzij de inzet van vele dorpsgenoten, korfballers, meesters en juffen van school . Zelfs mensen van buiten het dorp, zonder relatie met school of korfbalclub, hielpen mee als vrijwilliger. Toch wel bijzonder!

Ook het oud ijzer 'deed het goed': De van te voren geplaatste container werd vrijwel helemaal gevuld!

Parkeren was geen probleem dankzij Riek Hoeksma die zijn hoog gelegen, en nu licht bevroren land, ter beschikking stelde voor het parkeren. Bedankt Riek! Natuurlijk ook familie Olyslager hartelijk dank voor het ter beschikking stellen van hun kippenschuur. En een dankwoord is natuurlijk ook op zijn plaats voor de vele sponsors die ieder jaar weer een bijdrage leveren in de vorm van een waardebon of een cadeaus van waarde voor de verloting. 


De netto opbrengst was dit jaar ruim 5000 euro, een all-time record!. Een goed resultaat voor de school en de korfbalclub die de opbrengst samen delen! Alle medewerkers aan dit evenement nogmaals bedankt voor zijn of haar inzet! 


Namens de Rommelmarktcommissie,
Joan Horbeek

 


Video: een mooie videofilm van Henk Diever is via youtube HIER te zien.
Foto's: Lenus van der Broek, Henk Diever en Hen Le Duc

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen