Dorpdehoeve.nl / nieuws / een prachtig dorpsfeest

Nieuws

Een prachtig Dorpsfeest

Geplaatst op 27 jun 2021 om 19:06 uur tags Algemeen , Dorpsfeest door Hen le Duc

De feestcommissie van De Hoeve heeft door de coronaregels op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni 2021 een aangepast dorpsfeest op touw gezet. Daardoor zag het dorpsfeest er anders uit dan andere jaren. Door deze coronaproof variant hebben ze in (hopelijk)de eindfase van die vervelende corona-tijd een beetje extra plezier in het dorp gebracht.

 

Vele onderdelen werden digitaal georganiseerd, zoals een dorpsquiz, een GPS-tocht en muziekbingo. De inwoners konden ook een taart bakken met het thema ‘Heel De Hoeve bakt’. Er waren verschillende activiteiten die je alleen, met z’n tweeën (zoals de regels nu zijn) of met je gezin/huishouden kon uitvoeren. Van belang was uiteraard, dat iedereen zich aan de coronamaatregelen hield, die op dat moment nog golden.

 

De activiteiten werden georganiseerd vanuit een virtuele feesttent, die het hele weekend leidend was. Van tevoren hadden ze al een Facebook- en een, Instagrampagina aangemaakt. Via deze website werd bekend gemaakt, hoe je in de virtuele feesttent kon komen en vanaf wanneer de tent geopend was om je te kunnen registreren. In de virtuele tent was ook te lezen, wanneer je welke activiteit kon doen.

 

Voor sommige activiteiten had je het hele weekend de tijd en sommige activiteiten waren op een bepaalde dag. Daarnaast ontving ieder huishouden nog voor de start van het feestweekend een met zorg samengesteld startpakket. Met dit pakket waren de deelnemers goed voorbereid op de activiteiten.

 

De taarten van ‘Heel De Hoeve bakt’. konden naar het dorpshuis gebracht worden, waarna de jury de taarten op onder meer op smaak beoordeelden. Zoals op de foto’s is te zien, werd gehoor gegeven aan de oproep van de feestcommissie om de tuinen te versieren. Op zaterdagochtend waren er bij ‘t Hokkien spelletjes voor de jeugd. Dit gebeurde in groepjes van groep 2 en 3 en een groep van 4 tot en met 8 van de basisschool.

Er waren ook prijzen te winnen, dit waren overall prijzen. Dus hoe meer je met de verschillende activiteiten meedeed, hoe meer kans je maakte op een prijs. De winnaar werd de Familie Beekman met 138 punten! De tweede plaats was voor team Wiesneuzen met 137 punten en de bronzen plek was voor de Stuurmannen met 136 punten. Het gouden ei heeft de doorslag gegeven.

 

Het was al met al een mooi weekend met een mooie opkomst!

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief