Dorpdehoeve.nl / nieuws / geen entree prijs voor bezoeken kerstmarkt de hoeve

Nieuws

Geen entree prijs voor bezoeken kerstmarkt de hoeve

Geplaatst op 22 dec 2018 om 20:12 uur tags Cultuur , Kerst De Hoeve door Hen le Duc

Er is weer veel te beleven op zondagavond 23 december. Staat er in de nieuwsbrief die de dag voor de kerstmarkt bij velen in de mailbox komt. En inderdaad het wordt opnieuw een mooi evenement en is alweer de 7e kerstmarkt die het dorp onder de bezielende leiding van Erna Jellesma organiseert.

 

Ieder jaar opnieuw zorgt de commissie voor een sfeervolle happening. Met veel muziek, lekkere hapjes en heel veel te beleven. Zo ook dit jaar!

 

Schaatsen.

Dit jaar kan er zelfs geschaatst worden tijdens de kerstmarkt, De kinderen van De Hoeve kunnen trouwens al ruim voor de opening van de kerstmarkt de ijzers onderbinden. Zij mogen al om 12:00 uur het ijs op.

 

Donateurs:
Dat er geen entree wordt geheven is mede te danken aan de donaties die zijn gedaan. Zo was er o.a. een mooie donatie van Bercoop Fonds van vereniging De Kring van Bercoop.

 

Wat is waar?
Wat is waar te beleven zult u zich afvragen. Onder dit artikel vindt u een kaartje waarop de locaties staan aangegeven. HIER is een plattegrond van het terrein te downloaden. Hieronder een opsomming van de activiteiten:
 

 1. Schaatsbaan waar gratis geschaatst kan worden. Kinderen uit De Hoeve mogen al vanaf 12:00 uur schaatsen.

 2. In 't Hokkien zingt ons koor en speelt een brasskwartet. Verder is er kunst van Jantienus Have en is er een kersttrein. Het muziekprogramma ziet er als volgt uit:

  • 17:00 uur - 17:20 uur: Brasskwartet

  • 17:30 uur - 18:00 uur: Het Koor Van De Hoeve

  • 18:30 uur - 18:50 uur: Brasskwartet

  • 19:00 uur - 19:30 uur: Het Koor Van De Hoeve

 3. Markt. In de tent is er een verloting. Kunt u prachtige vogeltaarten bekijken en kopen (de opbrengst is voor het goede doel). Sasja van De Taart Hoeve is er te vinden met heerlijke hartige taarten. Je kan er ook heerlijke warme glühwein drinken.

 4. Bij Christiaan kunt u terecht voor heerlijke gerookte vis.

 5. Even kijken in huis van een Hoevenaar? Dat kan bij Annette. Er is daar ook de mogelijkheid wat lekkers te verorberen.

 6. Ook in de tuin kunt u een kijkje nemen en dan gelijk zèlf boven het vuur een marshmallow roosteren.

 7. In de tuin aan de overkant kan je lekker warm worden met glühwein en warme chocolademelk.

 8. En wanneer u dan nog niet in de kerststemming bent... dan gebeurt dit vast en zeker in "de levende kerststal".

 9. Onderweg kunt u de kerstman in hoogst eigen persoon tegen komen. En, wanneer je het vriendelijk vraagt, laat hij je vast een stukje meerijden op zijn "slee".

 10. U hoort het al van verre... De sfeervolle kerstklanken van Muziekvereniging Crescendo. Daar loop je niet zomaar voorbij. Zeker niet wanneer je de bonenschotel met spekjes en uitjes ruikt. Dan loopt het water je al uit de mond.

 11. Kunstschilder Martin de Jong zet de deuren van het kerkje weer wijd voor u open. Expositie "Size" laat zijn nieuwste werk (acryl en olieverf op katoen) op klein formaat zien.

 12. Kijkje in weer een ander huis. Deze keer genieten van de kerstsfeer bij Erna, Rondkijken terwijl u zo'n heerlijk kerstkoekje opknabbelt.

 13. Ook de school heeft haar deuren wijd voor u open staan. Er is daar een kinderkerstmarkt die u vast en zeker even moet bezoeken. Niet in de laatste plaats vanwege de  rijk gevulde erwtensoep, het broodje worst of een lekkere kop koffie of thee.

 14. Uiteindelijk wordt u volledig ingepakt door de sprookjesachtige winterfeeën.

 

Verkeer:

Woon je in of nabij de dorpskern? Kom dan, als het kan, lopend of met de fiets.
Voor de andere bezoekers blijft er dan voldoende ruimte op de Jokweg en de Kontermansweg voor de kerstman. Alle bezoekers vragen we vriendelijk de parkeeraanwijzingen te volgen en rekening te houden met de verkeers- en parkeerveiligheid..

 

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen