Dorpdehoeve.nl / nieuws / groencommissie jeugdfotowedstrijd

Nieuws

Groencommissie jeugdfotowedstrijd

Geplaatst op 05 jul 2020 om 17:07 uur tags Algemeen , Groencommissie door Hen le Duc

De Hoeve –In het voorjaar kon de groencommissie vanwege de corona geen activiteiten organiseren voor de Woudlopers. Omdat we toch graag iets voor de kinderen wilden doen, hadden we een fotowedstrijd uitgeschreven voor alle kinderen uit De Hoeve en de kinderen die hier vanuit een ander dorp naar school gaan.
 

De opdracht was om een foto te maken van de natuur waar jij blij van wordt of wat jij heel mooi vindt. Er kwamen 15 schitterende inzendingen binnen. Beoordelen wat de mooiste was, was eigenlijk onmogelijk. De foto’s waren allemaal zo mooi en de kinderen hadden prachtig beschreven waarom ze de foto hadden gemaakt.
 

Tijdens de prijsuitreiking in juni hingen alle foto’s voorzien van bijbehorende tekst in het Hokkien. Voordat overgegaan werd tot de bekendmaking van de winnaars lichtte fotograaf Lenus van de Broek nog even toe wat het fotograferen van de natuur zo moeilijk maakt.
 

Wie zou de winnaar worden?
Was het de foto van de buffels in het water? De bloesems van de bomen in het speeltuintje? De kinderen die met hun pony’s volop genieten van een rit in de natuur? De libelle? De Linde? Het uitzicht vanuit het plantsoen? De gele spin of de prachtige hommel in de klaproos? De prachtige pioenrozen of de schitterende bloemen van de pioenrozen?

 

Uiteindelijk ging Rens Zeeman met de hoogste eer strijken. Hij had een foto gemaakt van zaadjes van de judaspenning en op het zaaddoosje kon je de regendruppels zien. Het bleek dat hij op de rommelmarkt een fototoestel had gekocht voor 5 euro. Dat laatste was een grappig detail, maar niet de reden waarom hij eerste werd.

De tweede prijs ging naar Iris Hofstee die een hommel in een korenbloem had gefotografeerd. De blauwe kleur van de bloem kwam schitterend uit tegen de groene omgeving.

Derde werd Roan Beekman. Het lukte hem om een merel in een boom te fotograferen.

 

De winnaars kregen een medaille

Nadat alle kinderen een oorkonde en een eigen foto op A3 formaat hadden ontvangen, gingen ze na een traktatie weer huiswaarts.
Het was een geslaagde activiteit, die voor herhaling vatbaar is!

Michèle Beekman.

(Foto: Lenus van der Broek)

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen