Dorpdehoeve.nl / nieuws / inspiratiesessie bij mark en kim manchester

Nieuws

Inspiratiesessie bij Mark en Kim Manchester

Geplaatst op 26 mrt 2018 om 17:03 uur tags Algemeen , Ooster Wester door Hen le Duc

Vier Hoevenaren waren betrokken bij de organisatie van de Inspiratiesessie IKC “ontschotting in het sociale domein”. Het ging daarbij om Mark en Kim Manchester (directeur/eigenaar/oprichters van de Esdoorn), Annigje van den Berg (Directeur Tuindorp Wolvega) en Eddy Lania.

 

Ruim 25 directeuren en managers Kinderopvang en Onderwijs uit het Noorden van Nederland namen in de Esdoorn in Wolvega deel aan de Inspiratiesessie.

Na ontvangst door Mark en Kim Manchester gaf wethouder Frans Kloosterman een beschouwing op de ingang gezette decentralisaties in het sociale domein.

Het delen van kennis en ervaring van en met Brede scholen en IKC’s èn de dialoog aangaan tussen kinderopvang en onderwijs stond centraal in de goed bezochte bijeenkomst.

 

Annigje van den Berg beet het spits af met haar film (en visie) op IKC-ontwikkeling. Dat je er als ouder en school niet alleen voor staat in de opvoeding bleek uit haar “It takes a village to raise a child”.

 

Rixt Minnema (Directeur St. Gregoriusschool Blauwhuis) vertelde uit ervaring dat een schooldirecteur zeker ook een (maatschappelijk) ondernemer dient te zijn.

 

Tot slot vertelde Valentine de Ruyter (Directeur IKC De Horst in De Wijk) over haar ervaring in het proces van IKC-ontwikkeling op De Horst oftewel “hoe de wind anders ging waaien in de Wolden”.

 

De deelnemers zijn uitgenodigd om eind van het jaar elkaar nog eens te ontmoeten om opgedane ervaringen uit te wisselen en vooruit te kijken naar de ontwikkelingen van de wereld van het kind in de 21ste eeuw.  


De foto's zijn van Lenus van der Broek

 

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen