Nieuws

Koeien

Geplaatst op 03 jun 2019 om 17:06 uur tags Activiteiten , Groencommissie door Hen le Duc

Alweer de laatste keer Woudlopers. We gaan vandaag naar de familie Stuurman.De familie Stuurman is altijd boer geweest met veel koeien. Nu doen ze het wat rustiger aan en hebben allerlei verschillende koeien en niet meer zoveel. Ze hebben lakenvelders, vleeskoeien en een paar melkkoeien. De kalfjes die geboren worden mogen bij de moeder blijven en bij de moeder drinken. Op een grote boerderij worden de kalfjes apart gezet en worden de koeien gemolken voor de melk voor ons.

 

Er zijn nog meer dieren op deze kleinschalige boerderij. Een hele lieve pony, waar de meisjes meteen weg van waren, kippen met kuikens en een broedende kip. Boven in de stal is een uilenkast, waar een uil met jongen in zit.

 

Meneer Stuurman vertelde van alles over de koeien,ook dat ze naar andere landen gaan. Want een Nederlandse koe willen ze in alle landen wel hebben, omdat ze veel melk geven.

 

De kinderen kregen een A4-tje met vragen. Ze mochten een koe uitkiezen die ze leuk vonden en haar een naam geven, zoals Bella, Fleckie, Koekje, Orlanda en Verdien (omdat een boer eraan verdient) heel origineel!! We hebben de oormerken genoteerd, geschreven wat we van de koe vonden zoals: lief, schattig. We weten nu dat de koe met haar grote tong om een graspol draait en die dan afscheurt. Het gras komt later weer in de bek en dan gaat de koe liggen herkauwen. Dat doen ze het liefst, liggen. Het lijken net mensen :).

 

We hebben ranja en koek gekregen en de familie Stuurman hartelijk bedankt voor de gastvrijheid. Daarna nog een wandeling door het bos met foto's van bloemen, waar de naam bij moest staan en kijken of we deze wilde bloemen ook konden vinden. Het was een geslaagde laatste keer Woudlopers voor de vakantie.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie, namens de groencommissie.

Hartelijke groet,

Marianne Bos

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen