Dorpdehoeve.nl / nieuws / algemeen

Nieuws

Afsluiting vinkegavaartweg

Geplaatst op 23 apr 2020 om 12:04 uur tags Algemeen , Bestuur Plaatselijk Belang door Hen le Duc

Plaatselijk Belang was – voorafgaande aan de werkzaamheden aan de N351 (ovonde Oldeholtpade) – helaas niet op de hoogte gesteld van de afsluiting van de Vinkegavaartweg. Daardoor kon Plaatselijk Belang de Hoevenaren niet volledig informeren. Hierover is contact gezocht met de gemeente.

De gemeente: de gemeente gaf aan dat de provincie de trekker/uitvoerder van het project is en dat de provincie derhalve ook op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. De provincie had volgens de gemeente wel een nieuwsbrief doen uitgaan, maar – zo bleek - niet naar plaatselijk Belang.

Naar aanleiding van bovenstaande is er vervolgens telefonisch contact geweest met de Projectleider Infra van de Provincie Fryslân.

De provincie: In dit gesprek is aangegeven dat het afsluiten van de Vinkegavaartweg tijdens genoemde werkzaamheden bijzonder negatief uitpakt voor de inwoners van De Hoeve. Hoevenaren moeten nu vele kilometers omrijden om bij de snelweg te komen of naar Wolvega te gaan. Tevens is er zorg geuit over de (on-)bereikbaarheid door hulpdiensten (ambulance en brandweer).

Tijdens het gesprek heeft de projectleider van de provincie aangegeven dat eerst de ene helft van de ovonde wordt gebouwd, daarna de andere helft. Dit zou betekenen dat gedurende de helft van de tijd (3 van de 6 weken) er MISSCHIEN een mogelijkheid zou zijn om de Vinkegavaartweg niet af te sluiten voor verkeer richting Wolvega.

In verband met de verkeersveiligheid (met name voor fietsers), wil de provincie voorkomen dat de parallelweg als verkeersroute wordt gebruikt. Daarom moet verkeer vanaf de Vinkegavaartweg bínnen de werkzaamheden de Stellingenweg op gesluisd worden. Door de manier waarop er gebouwd wordt is dat de andere helft van de tijd niet mogelijk.

Hij gaf hierbij nog wel een belangrijk voorbehoud: het is nu zo besproken maar 'de jongens' van de uitvoering moeten het ook zien zitten en er moeten ook geen onveilige situaties voor de wegwerkers zelf ontstaan. Maar dit zou mogelijk een verlichting betekenen t.o.v. 6 weken volledige afsluiting van de Vinkegavaartweg.

Hulpdiensten: de provincie heeft overleg gehad met de veiligheidsregio; ambulance en brandweer kunnen erdoor. Die kunnen (anders dan het gewone verkeer) bij calamiteiten wèl over de parallelweg (doen ze normaal gesproken ook).

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen