Dorpdehoeve.nl / nieuws / jubileumconcert het koor van verbindt

Nieuws

Jubileumconcert "Het koor van Verbindt"

Geplaatst op 01 jun 2016 om 13:08 uur tags Algemeen , Koor door Admin

Na een periode van intensieve voorbereiding was het op zondag 29 mei dan zo ver; ons 15 jarig jubileum als koor kreeg gestalte in een concert. Om 4 uur heette onze voorzitter Izie Hoogeveen bijna 90 mensen welkom in ´t Hokkien. Onder hen vertegenwoordigers van de Friese Zangbond, de Nortepé Singers en Vocalinde. Izie noemde als een van de hoogtepunten uit de historie van het koor de uitwisseling met een Duits koor. Ook hiervan was een vertegenwoordiger aanwezig. Een speciaal woord van welkom was er voor de dirigente van het eerste uur: Hinke Jelsma. 

De titel van het concert verwijst naar de slogan van het dorp voor het culturele jaar 2018. Hoe die verbinding tot stand moet komen werd meteen gedemonstreerd door 3 dames van Eerste Hulp Bij Zingen. Zij beweerden dat er bij zangevenementen voortaan EHBZ aanwezig moet zijn. Er werd ter plekke een oefening gehouden met het koor om calamiteiten te voorkomen. Het mondkapje voor te luid zingen werd aangebracht en er werd getoond hoe een ademsteunverband moet worden aangelegd. Vervolgens werden pianist en dirigent verbonden en ook het publiek kreeg rollen ‘verband’ aangereikt om de verbinding te kunnen leggen. 

Hierna werden 6 nummers ten gehore gebracht uit het archief van het koor. Hieronder arrangementen van de voormalige dirigentes Hinke Jelsma en Liesbeth Ruizendaal. Bij het lied ‘May it be’ sprak Rosa een kort in memoriam uit voor drie leden die overleden zijn in de afgelopen jaren. Aan het koor was te horen en aan het publiek te zien dat dit veel emoties opriep.

Tegen 5 uur werd het buffet geopend. De weergoden werkten mee en de regenbuien trokken aan ons voorbij. Iedereen kom dan ook buiten genieten van het lekkers dat de kok van de Vinkenhoeve had bereid. De tijd werd ook goed benut om bij te praten met oud-leden en andere bekenden.

 

Het tweede blok

Het tweede blok werd vooraf gegaan door een presentatie van het cursusboek, wat door de koorleden afkomstig uit het onderwijs is samengesteld. Om het koor op een hoger plan te brengen qua prestaties is er een handboek samengesteld(het rode boekje van Izie) waarin leden en aspirant leden kunnen lezen hoe in balans te komen, de muziek te ordenen, de tekst te leren en de uitspraak te oefenen. Tot slot kreeg de dirigente een beker met deksel uitgereikt, opdat ze voortaan iets kan drinken zonder de piano in gevaar te brengen.

Het koor zong in het tweede blok een zevental ballads, evergreens en popliedjes. Het duo Bakker en Niehaus deed in dit blok, net als in het eerste, mee met een nummer en nam daarna het podium over om een aantal Ierse liederen ten gehore te brengen. Tot groot genoegen van het publiek.

 

Jeugdtoneel De Hoeve

Na een korte pauze kregen de aanwezigen een blik in de toekomst aangeboden door het jeugdtoneel van De Hoeve. Een verzorgingshuis in 2036 met zorgrobots en zorgminuten lijkt ons voorland te zijn. Gelukkig bleek dat ook over 20 jaar zingen nog steeds mag en dat dit niet aan robots hoeft te worden overgelaten. De toneelgroep o.l.v. Thea en Hen Le Duc kregen een warm applaus van het publiek en het koor.

De kledingcommissie refereerde nog even aan de koorkleding, die sinds een jaar nieuwe kleuren kent. Dat dit soms voor verwarring zorgt bleek meteen toen eerst Gerrit in een rood kerstpak verscheen en Gerard, weliswaar in de juiste kleuren, maar in korte broek met sportsokken. Beide heren werden gesommeerd zich te verkleden en deden dit onder protest dan toch maar.

Het concert werd afgesloten met 7 stevige nummers met choreografie en verkleedpartijen. Met recht een ‘Dolle Boel’. De temperatuur in de zaal steeg met enige graden tijdens dit blok. Ook in dit blok deden Bakker en Niehaus mee, ditmaal met een Ierse medley. Om half 9 sloot de voorzitter het concert af.

 

We kijken terug op een gevarieerd muzikaal gebeuren, waarin de verbinding met publiek en dorp werden gelegd met mooie klanken en gekke sketches. Uit de reactie na afloop bleek dat het koor zichzelf en het publiek een plezier heeft gedaan met dit concert. De energie die het koor heeft is duidelijk overgekomen. Als opstap naar het cultureel jaar belooft dit veel goeds.

De foto's van het koor zijn van Lenus van der Broek

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen