Dorpdehoeve.nl / nieuws / rookvrije accommodatie

Nieuws

Rookvrije accommodatie

Geplaatst op 18 sep 2019 om 21:09 uur tags Sport , K.C. De Hoeve door Hen le Duc

In navolging van Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) en in het kader van een rookvrije sportaccommodatie heeft KC De Hoeve een rookzone gecreëerd, links naast de ingang van 't Hokkien. Deze zone is aangegeven met stickers. Het spreekt voor zich, dat daar alleen nog gerookt mag worden.

 

KC De Hoeve en het KNKV willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal. Korfballen is goed voor je: het geeft je energie, je bent fitter en het verbetert je conditie. Een goede gezondheid helpt om een goede prestatie neer te zetten. Roken en korfbal passen niet bij elkaar,  want roken en meeroken is schadelijk voor de gezondheid.

 

Kinderen brengen veel van hun vrije tijd door op de korfbalvereniging. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken, vooral als het om rolmodellen gaat. Denk aan korfballers tegen wie zij opkijken of aan trainers. Zien roken, doet roken. Hoe jonger iemand begint met roken, hoe erger de verslaving.

 

Met een rookvrije accommodatie wil de KC uitdragen dat niet-roken de norm is. Hierdoor wordt roken minder normaal en daarmee minder aantrekkelijk voor kinderen en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Daarnaast dragen we met een rookvrije vereniging bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien. Het is tijd voor rookvrij korfbal.

 

Rookvrije Generatie
De Rookvrije Generatie is een initiatief van drie gezondheidsfondsen: Hartstichting, KWF kankerbestrijding en het Longfonds.

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief