Dorpdehoeve.nl / nieuws / rita van der werff wint willewarkerspries 2017

Nieuws

Rita van der werff wint willewarkerspries 2017

Geplaatst op 10 jan 2018 om 23:01 uur tags Algemeen , Bestuur Plaatselijk Belang door Hen le Duc

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Weststellingwerf heeft burgemeester Van de Nadort bekend gemaakt dat Rita van der Werff uit De Hoeve de Willewarkerspries 2017 heeft gewonnen. Van der Werff krijgt de prijs voor haar inzet voor het vluchtelingenwerk. Omdat Rita van der Werff niet zelf aanwezig kon zijn op de nieuwjaarsreceptie, krijgt zij de prijs op een later moment uitgereikt. Dat deed niks af aan het applaus dat voor haar klonk in de overvolle raadzaal.


Willewarkerspries
De Willewarkerspries is een initiatief van de Vereniging van Kleine Dorpen Weststellingwerf (VKD). De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilliger die zich bijzonder heeft ingezet. Het bestuur van de VKD kiest de winnaar uit de inzendingen uit de dorpen. Vrijwilligers  zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in de dorpen. In Weststellingwerf worden veel activiteiten georganiseerd die draaien op de inzet van vrijwilligers.


Rita van der Werff
De winnares Rita van der Werff nam het initiatief voor een vrouwen praatgroep voor vluchtelingen. Ook is ze betrokken bij het VIP-project: Vluchtelingen Investeren in Participatie. Als vrijwillige coach helpt zij vluchtelingen naar de arbeidsmarkt. In het bijzonder heeft zij zich ingezet voor de begeleiding van een Syrisch gezin dat in De Hoeve kwam wonen. De vader van dit gezin sprak op de nieuwjaarsreceptie zijn bewondering en dank uit voor haar hulp.

Lees het jurryrapport hier


Culturele Hoofdstad
Na een moment van ontmoeting vervolgde het programma met korte presentaties van drie Weststellingwerfse projecten in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Vertegenwoordigers van Vlechten in Noordwolde, Opera Spanga en Cultureel Hoofddorp De Hoeve liepen via een rode loper naar het podium. Daar brachten zij vol vuur hun evenement onder de aandacht van het publiek.


Terugblik eerste 100 dagen
Veel inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners bezochten vanavond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Weststellingwerf. Na een welkomstwoord van burgemeester André van de Nadort werd de burgemeester voor een volle zaal geïnterviewd. Niek van der Oord, redactiecoördinator bij de Stellingwerf, vroeg naar zijn ervaringen in zijn eerste 100 dagen als burgemeester. Van de Nadort was verrast door de vele uitnodigingen van inwoners en bedrijven en gaf aan veel geleerd te hebben van alle ontmoetingen.


Nieuwjaarsspeech
In zijn nieuwjaarsspeech vroeg burgemeester Van de Nadort onder meer aandacht voor de mensen die het gevoel hebben niet mee te kunnen komen. Hoewel de meeste Nederlanders tevreden zijn, leeft 4% in armoede. Volgens Van de Nadort kunnen en mogen we anno 2018 niet accepteren dat mensen in armoede leven en het gevoel hebben er niet toe te doen. Hier ligt een opgave voor alle gemeenten van Nederland.

(onderstaande foto's zijn van Lenus van der Broek en Eddy Lania)


Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen