Dorpdehoeve.nl / nieuws / najaarsledenvergadering was u er bij

Nieuws

Najaarsledenvergadering. was u er bij?

Geplaatst op 28 nov 2018 om 10:11 uur tags Algemeen , Bestuur Plaatselijk Belang door Hen le Duc

Het bestuur van Plaatselijk Belang De Hoeve heeft maandag 26 november gezorgd voor een gevarieerde agenda die maakte dat de leden weer volledig up-to-date waren over wat er het afgelopen jaar gebeurd was. De nieuwe voorzitter Richard Bakkenes kon, nadat hij zich had voorgesteld, zo’n 40 leden verwelkomen en daarnaast de burgemeester, enkele raadsleden en de dorpencoördinator die ondanks hun volle agenda toch De Hoeve wisten te vinden.


De directeur van OBS De Klaeter (Ingrid van Veen) vond een geïnteresseerd gehoor tijdens haar boeiende presentatie over het nieuwe onderwijsconcept. Ze verluchtigde haar verhaal met foto’s en vrolijke video’s. Duidelijk werd dat het concept, dat door studenten van Windesheim begeleid wordt, door ouders, kinderen maar ook door het onderwijsteam hogelijk gewaardeerd word.

 

Verder kreeg de verkeerswerkgroep het podium. Harm van der Draai vertelde over de ondernomen activiteiten van het afgelopen jaar waaronder de verkeersmanifestatie en de aanpak van het schoolgebied. Daarnaast gaf hij een vooruitblik waarbij hij er op wees dat er meer gehandhaafd zal worden en hardrijders dus maar beter nù alvast hun snelheid konden temperen.

 

Eddy Lania vertelde dat de verwachting is dat aan het eind 1e kwartaal KabelNoord gaat beginnen met het inventariseren van de hoeveelheid gegadigden voor glasvezel. Bij een dekkingsgraad van meer dan 60% in de gemeente Weststellingwerf, kan gestart worden met de aanleg.

Ook De Hoeve als ‘zorgzaam dorp’ kwam aan de orde. De onderwerpen duurzaamheid, wonen en zorg passeerden de revue. Het komend jaar zal een start gemaakt worden met het samenbrengen van hulpvragen en hulpaanbod in ons dorp. U hoort daar binnenkort meer over.

 

De berichten van Stichting Dorpshuis waren (als vanouds) weer goed. Voorzitter (Eerde de Vries) en penningmeester (Joan Horbeek) konden de gebruikers melden dat ze de kosten voor de gebruikers al tot twee keer toe hebben kunnen verlagen. Eerst met 10% en daarna nog een keer met 5%. Verder zal de aankomende btw-verhoging voor rekening van de stichting komen en de prijzen niet verhoogd worden.

 

Voorzitter Richard Bakkenes informeerde de leden over het aan te leggen ‘Grospattien’, een wandelpad door het natuurgebied achter de IJkenweg. Ook vroeg hij aandacht voor de parkeersituatie bij het sportveld. Hij riep de inwoners van ons dorp op zoveel mogelijk gebruik te maken van de officiële parkeerplaatsen waaronder de 10 grasbeton parkeerplaatsen ten noordwesten van het sportveld.

 

Namens JAWIS vertelde Izie Hoogeveen over de afsluiting van ‘De Hoeve Cultureel Hoofddorp 2018’. Hij blikte terug op het afgelopen jaar en keek vooruit naar wat er nog komen gaat. Dit waren in ieder geval de huiskamer optredens van Tryater met ‘’ Dorp Europa’ en de afsluiting tijdens de kerst. Izie bedankte iedereen voor de hulp. JAWIS richt zich volgend jaar op het brengen van cultuur naar De Hoeve. Begin volgend jaar gaat JAWIS middels een enquêteformulier onderzoeken wat we in De Hoeve aan culturele manifestaties willen.

 

Onderstaande foto: Bert van Lubeck vertelt mede namens de Groencommissie over het bomenplan.

 

Besloten werd met een uitleg van een ‘bomenplan’ van Bert van Lubeck (gemeente) en de Groencommissie. Het plan gaat over de vervanging van bomen die gekapt gaan worden omdat ze het door ziekten en andere omstandigheden niet redden. Aan de hand van foto’s en tekeningen ontvouwde zich een boeiend plan waarin er ook plaats is voor zogenaamde ‘exoten’ en waarbij de voor De Hoeve kenmerkende laanstructuur behouden blijft.

 

Na de vergadering bleven velen nog even nazitten met een hapje en een drankje of om de tekeningen van het bomenplan te bekijken.

 

Het bestuur kan terugkijken op een geslaagde vergadering.

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen