Dorpdehoeve.nl / nieuws / algemeen

Nieuws

De hoeve 'laat geen gras groeien' over aanleg kunstgrasveld

Geplaatst op 11 dec 2016 om 14:01 uur tags Algemeen door Admin

Het college van B&W van Weststellingwerf liet er eveneens geen gras over groeien. Het college heeft ingestemd met de bijdrage van maar liefst € 5000,00 uit het dorpenfonds voor het kunstgrasveld. Het veld zal multifunktioneel zijn. Zo zal er ook belijning op komen voor de tennissport. Op de laatste foto's in onderstaand album is te zien, dat na het uitgraven van de grond nu het zand is ingebracht. 

Nadat er diverse schenkingen waren binnengekomen, ging ook KC De Hoeve op 21 oktober, tijdens een  speciale ledenvergadering, formeel akkoord met de aanleg van het kunstgrasveld en het leveren van € 10.000 aan zelfwerkzaamheid. 

Donderdag 27 oktober kwamen KC- en Stichtingsbestuur bijelkaar op het sportveld om te kijken waar het kunstgrasveld precies gaat komen. Vrijdag 28 oktober kwam Anteagroup (een internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau) de hoogte uitzetten.

Zaterdagochtend 29 oktober werd, zoals je hiernaast kan zien, onder leiding van KC De Hoeve met uitgraven begonnen. De initiatiefnemers laten er dus geen gras over groeien.

Stichting Dorpshuis De Hoeve heeft een bijdrage gekregen van 12.500,00 euro vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Dit bedrag is voor de aanleg van een kunstgrasveld.

Het kunstgrasveld zal naast voor het korfbal ook beschikbaar zijn voor andere sporten, alsook voor de basisschool. Kortom voor de gehele dorpsgemeenschap.

“Wij zijn erg blij met de steun die we krijgen van de Rabobank.”, aldus Joan Horbeek namens het bestuur van Stichting Dorpshuis De Hoeve.

Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de

ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen