Dorpdehoeve.nl / nieuws / algemeen

Nieuws

Energiecoaches gezocht

Geplaatst op 03 sep 2020 om 20:09 uur tags Algemeen , Bestuur Plaatselijk Belang door Hen le Duc

Word jij de nieuwe energiecoach in Weststellingwerf?

Stichting De Duurzame De Toekomst zoekt in samenwerking met de gemeente Weststellingwerf energiecoaches! Als energiecoach bezoek je op aanvraag woningen in Weststellingwerf. Je helpt inwoners bij het besparen van energie en het energiezuinig maken van hun woning.

 

Wil jij vanuit een nieuw te vormen werkgroep Duurzaamheid van Plaatselijk Belang De Hoeve jouw steentje bijdragen? Meld je dan aan bij Plaatselijk Belang voor de gratis training tot energiecoach of doe het rechtstreeks via energiecoach@deduurzametoekomst.nl. Kijk voor meer informatie op weststellingwerf.nl/energiecoaches.

 

Wat doet een energiecoach?

Energiecoaches helpen inwoners met energie besparen. Ook adviseren ze inwoners over hun woning energiezuinig maken. Hierdoor wordt de rekening voor energie lager en verbetert het comfort in huis. Daarnaast vermindert hiermee de uitstoot van CO2.

 

Als coach ben je een vrijwillige ‘gids’ van stichting De Duurzame Toekomst. Op aanvraag bezoek je woningen. Samen met de bewoners kijk je naar mogelijkheden om energie te besparen. Je krijgt tijdens je bezoeken materiaal mee. Daarmee kun je mensen helpen direct aan de slag te gaan.

 

Hoe ziet de training eruit?

Tijdens de training krijg je informatie over energiebesparing. Daarnaast leer je omgaan met een warmtecamera. Hoe zit het met tocht en isolatie? Hoe staat de CV ingesteld? Wat zijn de mogelijkheden van radiatorfolie en tochtstrippen? Als coach kun je straks antwoord geven op deze vragen en professioneel advies geven. Ook leer je het effect van kleine veranderingen in gedrag. Na de training weet je hoe je met inwoners ‘aan de keukentafel’ praat over energie.

 

Trainingen

Inmiddels zijn de data van de eerste trainingen bekend, De training bestaat uit vier avonden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. 

De trainingen vinden plaats op 5, 13, 20 en 27 oktober

 

Aanmelden of vragen?

Als je je wilt aanmelden of nog vragen hebt, neem contact op met: energiecoach@deduurzametoekomst.nl

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief