Dorpdehoeve.nl / nieuws / algemeen

Nieuws

Groencommissie is genomineerd voor het groene lintje 2020

Geplaatst op 22 jun 2020 om 11:06 uur tags Algemeen , Groencommissie door Hen le Duc

Onze Groencommissie is genomineerd voor het Groene Lintje 2020. Dit wordt voor de 9e keer uitgereikt door Groenlinks Weststellingwerf.
De groencommissie is één van de 3 genomineerde. De uitreiking van het lintje vindt plaats a.s. vrijdag 26 juni om 16.30 uur in Oldelamer op de boerderij van de winnaar van vorig jaar; melkveehouderij van Dijk- Landman.

 

Plaatselijk Belang is erg blij dat onze Groencommissie genomineerd is en de bestuursleden (door de jaren heen) verdienen de nominatie.

 

De Groencommissie van Plaatselijk Belang De Hoeve staat al sinds 2002 bekend als een (door ons dorp zeer gewaardeerde) inspirator voor alles wat met natuur en groen te maken heeft.

Kenmerkend van De Hoeve is het vele ‘groen’ in het dorp. De oude en nieuw aangeplante bomen langs de wegen, het plantsoen, het kerkhof; we zijn er trots op. Maar het vraagt ook inzet om dit te behouden.


Vanuit de wens het groen te behouden en te versterken is inmiddels achttien jaar geleden de groencommissie ontstaan. Deze commissie telt inmiddels tien commissieleden die met hun inzet, gemeenschapszin en creativiteit de commissie een niet meer weg te denken plek hebben gegeven in De Hoeve. Het dorp waardeert dit zeer.


De commissie slaagt er steeds weer in nieuwe activiteiten te bedenken en te organiseren die voor alle Hoevenaren (jong en oud) van betekenis zijn.

Zo:

 • fungeert de groencommissie als denktank voor het Plaatselijk Belang;

 • Adviseert, controleert en beheert het het groen in het dorp, waaronder het plantsoentje, de bermen en het groen bij de entree van het dorp etc.;

 • vervult het een heel belangrijke educatieve rol naar de jeugd in het Dorp De Hoeve. De basisschooljeugd wordt op een speelse manier bijgebracht wat voor belangrijke functie de natuur heeft, hoe mooi de natuur is en dat dat vooral zo moet blijven in ons landelijk gelegen dorp. Vogels spotten, jaarlijkse schoonmaakwandelingen, een insectenhotel maken, uilen ringen bekijken, bloemen onderzoeken, kabouterpad, elfenhuisjes bouwen in het plantsoen, nestkastjes schoonmaken, onderzoeken wat de herfst brengt (bessen, vruchten, paddenstoelen, gekleurde bladeren etc.) en veel, veel meer;

 • fungeert het als meldpunt voor natuur-waarnemingen en maakt het maandelijks uitgebreid melding van allerlei groenzaken in de Ooster-Wester.

 • is de commissie sinds kort beheerder van "WhatsApp Natuurkriebels". In deze groep nodigen ze de leden uit positieve nieuwtjes uit de natuur met elkaar te delen.
  Verder (foto's van-) mooie waarnemingen en berichtjes uit- of tips voor de tuin.
  Dit jaar was de app een mooie (digitale-) vervanging voor de "stekkiesmarkt"die vanwege de dreiging van het Coronavirus niet door kon gaan.

 

De Groencommissie bestaat op dit moment uit:

 • Erna Jellesma

 • Adrie Dijkstra

 • Kim Manchester

 • Cobie de Boer

 • Astrid Ritsma

 • Geertje Korf

 • Annie Hoogeveen

 • Heleen vertegaal

 • Michèle Beekman

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen