Dorpdehoeve.nl / nieuws / algemeen

Nieuws

Hoe te handelen in onze de hoeve apps

Geplaatst op 23 jul 2019 om 22:07 uur tags Algemeen , Bestuur Plaatselijk Belang door Hen le Duc

Let op: Per 14-12-2020 is de naam van Buurt WhatsApp De Hoeve gewijzigd in Whatsapp De Hoeve 112

 

Er lijkt de laatste tijd wat misverstand te zijn over het gebruik van de twee App’s van De Hoeve: ‘Buurt WhatsApp De Hoeve’ en ‘De Hoeve Mienskip’.

 

Buurt WhatsApp De Hoeve

 • Eddy Lania heeft deze buurtpreventie Appgroep in het leven geroepen voor inhoudelijke meldingen over verdachte situaties.

 • Meld wat er zorgwekkend was aan de verdachte situatie. Beschrijf datgene wat een eventuele verdachte persoon aan het doen was en hoe dit te maken kan hebben met een mogelijke misdaad.

 • Handel volgens de SAAR-methode:

  • Signaleer: is het gedrag in de situatie verdacht?

  • Alarmeer: bel eerst de politie of 112.

  • App op ‘WhatsApp 112 De Hoeve’.

  • Reageer: verstoor een eventuele actie mits de situatie veilig is.

 • Reacties als smileys, duimpjes en teksten als "Oké", "wat erg" en "Bedankt" zorgen voor veel ruis op de lijn. Het zorgt voor veel onnodige meldingen bij andere leden van de app groep.


De Hoeve Mienskip

 • Geertje Korf heeft deze Mienskip -app gemaakt voor alle berichtjes die niet met verdachte situaties te maken hebben. Bijvoorbeeld weggelopen huisdieren, yoga-lessen, meldingen van eikenprocessierupsen, hulpvragen of spullen die je van iemand wil lenen.
  Ook napraten over veiligheidsmeldingen of er je hart over luchten kan op deze app.

 


Natuurkriebels

 • De app 'Natuurkriebers' is gestart door Annie Hoogeveen, Astrid Ritsma, Cobie de Boer en Michèle Beekman. In deze groep worden positieve nieuwtjes uit de natuur met elkaar gedeeld. Bijvoorbeeld mooie waarnemingen of foto's. Ook berichten met tips voor de tuin of plantjes die je over hebt,  kunnen hier geplaatst worden.
  Reacties zijn welkom, maar graag alleen reageren als het toegevoegde waarde heeft. Dus antwoorden op een vraag o.i.d. We willen voorkomen dat er veel onnodig heen en weer geappt wordt.

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief