Dorpdehoeve.nl / nieuws / algemeen

Nieuws

Wij zijn de club - rabo clubsupport

Geplaatst op 29 dec 2020 om 13:12 uur tags Algemeen , Bestuur Stichting Dorpshuis door Hen le Duc

Dit najaar was er voor verenigingen en stichtingen weer de jaarlijkse Rabo Clubsupport campagne.

Joan Horbeek vertelt in een stuk van Hilda van Wieren in de Rabo&Co (jaarspecial 2020 van de Rabobank) over de doelstellingen van Stichting Dorpshuis De Hoeve.

 

“Een andere vereniging die zich bezig houdt met de toekomst, is Dorpshuis ‘t Hokkien in De Hoeve. Tien jaar geleden is het dorpshuis gebouwd met behulp van meer dan 100 vrijwilliger. Een hele prestatie, zeker als je bekijkt dat het dorp 400 inwoners heeft.

 

Volgens penningmeester van het dorpshuis, Joan Horbeek, is dit tekenend voor het dorp. ‘Saamhorigheid staat in ons dorp voorop. Het dorpshuis is door iedereen maar ook vóór iedereen.’ Zo maken er ontzettend veel clubs gebruik van het dorpshuis, onder andere de korfbalclub, het koor, de biljartclub en een yogagroep. Het verenigingsleven ligt voor veel van deze clubs nu echter stil. ‘Corona heeft ervoor gezorgd dat sommige dorpsbewoners steeds eenzamer zijn geworden. Als vereniging vinden we het heel belangrijk om wel met deze mensen in contact te blijven. Zo heeft de korfbalclub in maart de oudere doelgroep allemaal een bloemetje gebracht.

 

Dat de inwoners van het dorp allemaal blij zijn met het dorpshuis blijkt. Nadat het bestuur een oproep heeft gedaan o de bijdrage aan het dorpshuis wel te blijven betalen, is hier massaal gehoor aan gegeven. Dit biedt de vereniging de mogelijkheid om de bijdrage van Rabo Clubsupport van € 688,42 te besteden aan het verduurzamen van het gebouw.

 

Zo willen ze graag ledverlichting aanschaffen en zonnepanelen op het dak. ‘We willen verduurzamen en zo ook onze vaste lasten naar beneden krijgen, zo blijft het dorpshuis laagdrempelig voor iedereen."

 

Tekst: Hilda van Wieren

Foto: FPH

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen