Dorpdehoeve.nl / nieuws / chd2018

Nieuws

Cultureel hoofddorp de hoeve 2018 en programma hits & bits

Geplaatst op 01 jul 2018 om 13:07 uur tags CHD2018 , Jawis door Hen le Duc

Waarom Cultureel Hoofddorp 2018? Allereerst natuurlijk omdat het ludiek en bijzonder is. Voor wat betreft culturele hoogstandjes staat De Hoeve als dorp niet boven aan de ranglijst, maar er kan maar één dorp zijn met de status “Cultureel Hoofddorp 2018”, en laat dat nu wel De Hoeve zijn!

 

De aanbieding van het bidbook in 2015 aan cultuurwethouder Feitsma en toenmalig gedeputeerde Jannewietske de Vries was een prachtige happening, waarmee we De Hoeve weer even voor het voetlicht gebracht hebben. Want dat is ook een van de achterliggende gedachten:

 

De Hoeve is, net als heel veel andere dorpen in Fryslân, een klein dorpje. Een kleine 420 inwoners, maar een superactief en saamhorig dorp, een hechte mienskip. En dat willen we graag zo houden! Met elkaar willen we ons dorp leefbaar houden. En dat kan alleen als de jeugd in het dorp kan blijven wonen. Voorwaarde is dan wel dat er voor jongeren betaalbare woningen gebouwd worden. Met alle activiteiten die we vanaf 2015 hebben georganiseerd was dat dan ook onze insteek. We willen laten zien hoe mooi het wonen en werken is aan “dizze kaante van de Kuunder”.

 

Vrijheidsbeeld in een hechte mienskip.
Maar daarnaast is het natuurlijk ook fantastisch om als dorp allerlei culturele activiteiten te organiseren. In 2016 bijvoorbeeld hebben we in De Hoeve, met inzet van de kinderen van basisschool De Klaeter en kunstenaar Martin de Jong, ons eigen “Vrijheidsbeeld” gemaakt en onthuld. U heeft vast de kudde felgekleurde schapen bij de ingang van ons dorp wel eens zien staan.

 

Hoogtepunten vorig jaar waren het korenfestival en het theaterfestival en begin van dit jaar natuurlijk de officiële opening van het culturele hoofdjaar in Fryslân. Fantastisch dat onze opening, als enige regionale project naast het hele gebeuren in onze culturele hoofdstad, uitgezonden werd door Omrop Fryslân.

 

Hét culturele hoofdjaar in Fryslân staat dit jaar bol van de culturele activiteiten. Ook Cultureel Hoofddorp De Hoeve doet natuurlijk weer van zich spreken. Fantastisch overigens dat zowel de gemeente Weststellingwerf als de provincie Fryslân volledig achter ons staan en het mede mogelijk maken dat wij van alles kunnen organiseren.

 

Hits & Bits

Hits & Bits, zaterdag 7 juli 2018. Zaterdag 7 juli 2018 presenteren wij u “Hits & Bits” in De Hoeve.

 

Hits? Jazeker!  Een lekker middagje muziek en theater, verdeeld over 6 verschillende podia in het centrum van Cultureel Hoofddorp De Hoeve. Een zeer gevarieerd programma, van Siepelsjeu en Frjemd Folk tot Disisit, Vocalinde, een popkoor en vermakelijk straattheater.

 

En bits? Ook! Heel veel bits zelfs. Via de Inlogbrug komt u op het festivalterrein. Op onze Marktplaats, zittend in de zon, een schuin oog op de draaimolen, de playstore, de goochelaar en het springkussen, kunt u vervolgens genieten van heerlijke cocktails, of een lekker ijsje. Wilt u iets kwijt? De Dropbox staat tot uw beschikking. Of neem een kijkje achter de Firewall. U weet niet wat u ziet.

 

Let op! Cultureel Hoofddorp De Hoeve is een virusvrije zone! U kunt dus onbeperkt verbindingen leggen, lijntjes trekken, netwerken en genieten. Nieuwsgierig? Jong en oud komen volledig aan hun trekken op zaterdag 7 juli in De Hoeve. U vindt ons festivalterrein bij het dorpshuis aan de Kontermansweg 26.

 

Wat is er meer te doen in 2018 in De Hoeve? Houdt u vooral onze website in de gaten, want De Hoeve heeft dit jaar nog meer in petto. Onder meer een midzomer tuinfestival (Zomerse Muziek Sferen 2018), waarbij u in een prachtige tuin kunt wegdromen bij prachtige muziek.

 

In het najaar een verrassend spektakel in samenwerking met Tryater en natuurlijk aan het eind van dit prachtige jaar een afsluiting op geheel eigen, “Hoevense” wijze.

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen