Dorpdehoeve.nl / nieuws / cultuur

Nieuws

Concours joure 7 april 2018

Geplaatst op 13 apr 2018 om 15:04 uur tags Cultuur , Koor door Hen le Duc

Op zaterdag7 april namen we deel aan het concours van de Bond van Friese Zangkoren in de Oerdracht in Joure. De laatste keer dat we deelnamen was in 2014. We hadden een paar maanden hard geoefend op zowel tekst, als choreografie. Ook aan de kleding was veel aandacht besteed. Helaas moest een vijfde deel van het koor verstek laten gaan door ziekte of andere verplichtingen.
Als eerste koor in het programma stelde het Koor van de Hoeve zich op. De dirigente liet alle zenuwen verdwijnen door bijna van het podium te vallen met schavot en al. Een geweldige ademhalingsoefening!
Om in te zingen werd Hold back the river gezongen. Het koor moest duidelijk even wennen aan de akoestiek. In het solodeel voor de sopranen was de balans wat weg, maar prettig om te merken hoe de zaal ‘klinkt’. Omrop Fryslan heeft opnames gemaakt van dit eerste nummer. Klinkt lang niet gek.
https://www.omropfryslan.nl/nieuws/802751-video-friese-koren-zingen-joure

Tweede nummer was Dust in the wind dat met een uitgebalanceerde, rustige choreografie over het voetlicht werd gebracht. De sterke kant van het koor, de mannenstemmen, kwam hier heel mooi uit de verf. Echt kippenvel! Na afloop zuchtte de zaal: “Wat mooi”.

Als derde nummer ‘Streets’. Een lastig nummer, vooral ritmisch. De heren zetten met een hoog tempo in. Positief is dat ons koor zo goed samenwerkt dat er moeiteloos meegegaan wordt door de andere partijen. Jammer is dat het lied nu een beetje werd afgeraffeld. Niet onze beste uitvoering.
15 minuten na opkomst kon het koor weer af en zat de wedstrijd er voor ons op. We moeten 2 weken wachten op het juryrapport. Ondertussen zijn we de repetitie voor het festival op 7 juli gestart. Door naar het volgende evenement.

Oordeel van de jury

Na 2 weken wachten kregen we het juryrapport. We hebben voldoende punten gehaald om een ‘eerste’ prijs te krijgen. Niet dat we de eerste in de groep waren, maar in de categorie B staan we op de bovenste trede.

 

De jury noemde zuiverheid en klank als sterke punten. Beide juryleden waardeerden ook het combo, met Mischa Kaandorp, Pieter Sjoerd Bakker en Sander Niehaus, als een goede toevoeging. Hun spel versterkte de uitvoering.

 

Eerder hebben de heren ons begeleid tijdens het jubileumconcert. We hopen nog vaker met hen samen muziek te maken

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief