Dorpdehoeve.nl / nieuws / cultuur

Nieuws

Nu te bestellen deel 5, 6 en 7 van zoo was t doe

Geplaatst op 07 okt 2021 om 21:10 uur tags Cultuur , Bestuur Plaatselijk Belang door Hen le Duc

Er zijn weer drie nieuwe boekjes “Zoo was ‘t doe”. Ook deze keer weer boordevol informatie over De Hoeve in vervlogen tijden. Verhalen die nieuw voor u zijn en/of herinneringen oproepen.

De winst van de boekjes gaat weer naar een goed doel in De Hoeve. Plaatselijk Belang zal kiezen naar welk goed doel het gaat.

Mocht u mensen kennen die ook geïnteresseerd zijn, laat het hen dan weten.

De boekjes
(3 X 52 pagina's) zijn afgedrukt en gebundeld als de Ooster Wester, hebben een vierkleurenduk omslag en zijn net als ons bekende rode boekje op A5 formaat. Ze bestaan uit een flink aantal bestaande oude teksten één op één overgenomen op de manier zoals ze destijds verschenen zijn.

Ze zijn ook niet chronologisch geplaatst. Ieder boekje heeft een zelfstandige mix van oudere en jongere teksten.

In de boekjes staan oude krantenberichten, verslagen, persoonlijke herinneringen, interviews met oudere Hoevenaren. Boekje 5 bestaat uit enkel sketches, liedjes en rijmpjes van Hoevenaren over De Hoeve, gebundeld onder de subtitel "Feest, Vassies en Riemelties van Hoevigers". Al met al geven – net als de eerdere boekjes – ook deze exemplaren een min of meer compleet beeld van De Hoeve door de jaren heen.

Interesse in de boekjes? U kunt nu de drie boekjes samen bestellen voor slechts €10.-. Een gedeelte van dit bedrag gaat naar een nader te bepalen doel binnen ons dorp.

 

U heeft tot en met zondag 14-11-2021 om een bestelling te doen.

 

Voor slechts €10,- ontvangt u dus de hele reeks van 3 boekjes.


Bestellen is eenvoudig: stuur een email met het verzoek naar Hen Le Duc
info@leduccinjee.nl met naam, adres, e-mailadres of bel even naar 0561 – 431809

Mochten u tijdens het lezen van de boekjes iets opvallen dat niet helemaal klopt, dan willen wij dat wel weten, maar zullen het niet veranderen. Dit, omdat we de authentieke teksten willen bewaren zoals die destijds naar buiten zijn gebracht. Eventuele schrijf-, stijlfouten en ouderwets taalgebruik zijn om die reden ook niet veranderd.We wensen u veel leesplezier.

Namens Plaatselijk Belang,
Hen Le Duc

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief