Nieuws

Pannenkoekdag 2024

Geplaatst op 08 mrt 2024 om 18:03 uur tags School , De Klaeter door Hen le Duc

Op vrijdag 8 maart 2024 was het weer Nationale Pannenkoekdag. Op Basisscholen in het hele land werden op die dag weer massaal pannenkoeken gebakken voor de ouderen in de buurt. Ook op Basisschool De Klaeter werd dit bijzondere jaarlijkse feest weer georganiseerd!

 

Ik weet niet of onze Klaeterkids het weten, maar pannenkoekendag vindt jaarlijks plaats op de dag aan het einde van de vastentijd. Tijdens de vastentijd mocht je namelijk geen melk, eieren en vetten eten, en ha…. dat zit nu net allemaal in pannenkoeken!.
 

Tegenwoordig is De Nationale Pannenkoekdag een maatschappelijk initiatief van Koopmansbloem, Tefal en Blue Band en mag niet verward worden met “Sint Pannenkoek”. Dat feest wordt in Rotterdam gevierd. Men legt dan een pannenkoek op het hoofd en wenst elkaar een vrolijk en gezegend Sint Pannenkoek.

 

Gelukkig is dàt ons, de oma’s, opa’s en de ouderen van De Hoeve, bespaard gebleven. Wij kwamen ook geen pannenkoeken eten vanwege het einde van de vastentijd, maar omdat het gewoon knoert gezellig is om dit samen met de schoolkinderen mee te maken.

 

We werden netjes door de kinderen persoonlijk ontvangen en naar een plaatsje geleid, waarna we konden smullen van pannenkoeken met stroop of poedersuiker. Daarbij konden we kiezen uit limonade, koffie of thee. Sommigen kinderen kwamen ons zelfs héél professioneel vragen of het ons allemaal wel smaakte. Het was extra feestelijk doordat we samen voor Sylia Grift voor haar verjaardag- en voor de oma en opa van Ellen Koopmans zongen omdat zij 50 jaar getrouwd waren.

 

Dank jullie wel kinderen van de Klaeter (en niet te vergeten onderwijs team en bakkende papa’s en mama’s) voor het gezellig samenzijn en de heerlijke pannenkoeken.

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen