Nieuws

Einde korfbalberichten door wolter en fokje

Geplaatst op 06 sep 2021 om 09:09 uur tags Sport , K.C. De Hoeve door Hen le Duc

Na 22 jaar lang iedere week de Info voor KC De Hoeve te hebben gemaakt, komt er nu een einde aan dit tijdperk voor Wolter en Fokje Heite. Met ingang van het nieuwe seizoen hebben zij besloten dat de tijd rijp is voor andere bezigheden:

“Op 1 september zijn we alle twee gestopt met werken en wanneer corona het toe laat willen we weer op reis gaan.”

Wolter en Fokje begonnen hun werkzaamheden voor KC Info in augustus 1999.


“We werden 22 jaar geleden gebeld door Cobie de Boer. Zij vroeg ons of we de KC Info over wilden nemen van Jurgen Ballast. En op 3 augustus 1999 hebben we de eerste KC Info gemaakt. In die tijd kwam de kopij nog handgeschreven door onze brievenbus, wat wij dan verwerkten tot de KC Info van die week. Dan moesten we het één keer uitprinten en deze geprinte versie naar Eeltje Demmink brengen. Hij kon het dan op zijn werk vermenigvuldigen en zorgen voor de verdere verspreiding in en buiten het dorp. Pas later kwam alles digitaal bij ons binnen en konden we de Info zelf doorsturen.”


Iedere maandag werd de Info verstuurd, wat betekende dat er op dinsdag al begonnen werd met het maken van de nieuwe Info. De gehele week werd de informatie die binnenkwam meteen verwerkt. De informatie die binnenkwam werd niet inhoudelijk gecorrigeerd, maar wel even bekeken zodat kleine ”oneffenheden” nog nagevraagd konden worden.

“Het seizoen startte in augustus met het voorwoord van de voorzitter en liep door tot de seizoen afsluiting in juni. Daarna kwam er meestal nog één afsluitende Info. In die 22 jaren hebben we er 900 gemaakt. Daarnaast hebben we ook wel extra edities gemaakt.”

“Het kerststencil was altijd het leukst om te maken, omdat er dan allerlei plaatjes toegevoegd werden. Het verzamelen van de plaatjes kostte bijna meer tijd dan het maken van de Info, maar het gaf ook plezier. We vonden het fijn om de KC Info zo lang te verzorgen. En het werd ook door de KC De Hoeve gewaardeerd. Want ieder jaar kwam er rond Kerst iemand van de KC om een attentie aan te bieden.”

“Gisteravond werden we verrast door Wim en Ruben die namens KC De Hoeve een mooie bos bloemen en een VVV bon kwamen aanbieden. Een mooi gebaar, dat zeker op prijs gesteld werd.” “Nu gaat Judith de KC Info verzorgen. We hopen dat ze er net zoveel plezier als ons aan mag beleven.”

Wolter en Fokje


Het bestuur van de KC is Wolter en Fokje erg dankbaar voor hun jarenlange trouwe inzet voor de vereniging. Als blijk van waardering en bedankje hebben Wim Logtenberg en Ruben de Boer hen afgelopen woensdag verrast met een waardebon en een bos bloemen.

Het bestuur.

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief

Dorp de Hoeve

't Hokkien
Kontermansweg 28
8394VP De Hoeve

Webredactie

Hen le Duc
info@leduccinjee.nl

Social Media

Website realisatie

HelderHoogeveen