Dorpdehoeve.nl / nieuws / activiteiten

Nieuws

Woudlopers op ontdekking in de lindevallei

Geplaatst op 28 apr 2018 om 17:04 uur tags Activiteiten , Groencommissie door

De Woudlopers verzamelen vandaag bij de Kontermansbrug. We gaan met onze gids Freddie, van de vogelwacht Oldeholtpade, een stukje langs de Linde lopen en daarna de vallei in. Er waren deze keer 14 kinderen die wel wat meer wilden weten over de natuur langs de Linde.

 

We zagen gelijk de vlinder het oranjetipje, wit met 2 oranje tipjes aan de vleugels. De waardplant , plant waar de vlinder z’n eitjes legt, is de pinksterbloem, die ook aan de oever staat. Freddie vertelde over de brandnetel en dat in de buurt meestal de hondsdraf, paars bloempje , staat. Prik je je aan de brandnetel, wrijf met de hondsdraf en je hebt geen last meer.

 

 

We horen de tjif tjaf, die een geluid maakt als tjif tjaf en de fitis, die zijn geluid naar beneden laat rollen. De vogels komen in deze weken terug vliegen uit Afrika en bakenen met hun gezang hun terratorium af.

 

We vangen nog een aantal kleine bruine kikkers, volgens Freddie was er een spoor van een wolf, maar dat geloven we niet!? De otter is weleens gesignaleerd in dit gebied en ringslangen. We zagen een waarschijnlijk een spoor van een otter.

 

Het was behoorlijk warm vandaag en tijd voor wat drinken en wat lekkers, daarna konden we er weer tegen. Freddie vertelde dat de komende weken en veel dieren te zien zouden zijn, reeën en vogels, hazen en dan vooral bij het witte bruggetje over de Linde. Vraag je vader of moeder om een keer mee te gaan die kant op.

 

De tijd gaat snel en bij het terug lopen ziet Jeesie een schildpad op een boomstronk in de Linde. Dat was wel heel bijzonder. We hebben nog bij Trienke en Jeen op het terrein naar een broedende Zwaan gekeken, naar een kieviet en meer weidevogels. Een prachtig stuk natuur ontwikkelt zich rond de Linde.

Er was nog een vraag voor nieuwe jonge leden voor de vogelwacht in Oldeholtpade.
Warm maar voldaan werden we opgehaald door de ouders.

Foto's

ADVERTENTIES

Lidmaatschap van Plaatselijk Belang kost slechts €17.50 per jaar dit is inclusief een héél jaargang van de Ooster Wester. Een lidmaatschap voor de partner of familielid is slechts €11.00

omny de vries advocaten Van Harenstraat 46 Wolvega 0561 613933

Voor de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Contact: tel.: 06 12259735, email: arjen@bruinsma-hovenier.nl

Vinkenhoeve, Dagbesteding ouderen, Maaltijdservice tafeltje dekje en Dagbesteding verstandelijke beperking. Noordwolderweg 77, Mail.: info@vinkenhoeve.nl, Tel.:0561 433300

Leo Zijlstra, Advies en bemiddeling – Gespecialiseerd in Volvo o.a. Volvo 240, 740, 850, 940, 960, S90. V40, V50, V70, XC60. Tel.: 06-10519712 Email: leozijlstra@leosautos.nl

Nieuws Archief